« Facit till 13 december | Main | Facit till 14 december »

den 14 december 2005

Comments

Charlott - the Goblin Girl

Solklart! Liza Marklunds Annika Bengtzon!

punkt slut

Lotten Bergman

Den blev lite lång. I got carried away, som man säger på svenska. Jag hade svårt att killa darlingarna. Och jag upprepar: den är korrläst.

Charlott - the Goblin Girl

Förklaring: Tog det på Stina Dacke som i böckerna heter Ann Snapphane.

magnus

Nej! Här satt jag snällt och uppdaterade 'Facit till 13 december' medans Lotten smög ut dagens blogg på en ny länk.

Tyvärr: Har inte kommit på något korkat villosspår än ...

Hasselina

Statistiken talar trots gårdagens miss(?) för nya oblyga försök att förbättra ens chanser i plommonstopshanteringen. Tindra har ju redan varit inne på den idéen. Att det var Liza Marklund (eller kan det vara roman-figuren Annika, hon som går hårt åt män?) var inte så svårt att ta på kombinationen text (önskan om scoop) och ingress. Nej då föredrar jag Liza ändå.

magnus

Men ... ??? Liza skriver väl i dåtid? I alla fall är koronologin jättekonstig. Dessutom har Annika inte i Photoshop att göra ... hon ska hålla sig till ordbehandlare.

Philip

Hur var det Jonas Thente uttryckte det i DN häromdagen? Någonting om Piratförlagets läsbarhet? Det var inte LIX-poäng men något i den stilen.

Nåja, det finns en speciell plats i helvetet för de som har planerat DN:s hemsidor, jag orkar inte gå dit och söka efter artikeln. Vilket för mig till min gissning: Liza Marklund, det kändes så redan efter första meningen.

Helena 2

I dag tänkte jag strunta i att vara obskyr och gissar precis som alla andra på Annika Bengtzon.
Användningen av den moderna teknikens underverk i texten är verkligen på pricken: 1. De kommer in på fullständigt ovidkommande ställen. 2. De får alldeles för stort utrymme och är alldeles för detaljerade (försöker låta initierade). 3. De är helt uppåt väggarna!
Jag har försökt läsa Liza Marklund men det slutar bara med att jag blir generad!

Helena 2

Magnus, det är ju det som är ledtråden! Annika har inte en susning om vad Photoshop är, men det låter så coolt bara!

Emi

Japp, jag sällar mig i ledet och gissar Annika Bengtzon / Liza Marklund, mest för att jag inte har något roligare, felaktigt, att gissa på. Modemen, Anne Snapphane/Stina Dacke... Det känns så rätt som det nu kan bli med ms Marklund.

kristina

Om inget annat skrek Liza Marklund så skulle väl Lottens ihärdiga uppmaningar om att texten ÄR korrläst vara övertygande nog.

rosman

Annika Bengtzon var det...den journalistiskt på samma gång oerhört lättviktiga och lite malande stilen säger allt...vet ni att hon enligt böckerna bor i min systers boningshus på Hantverkargatan 32. Mittemot syrran bodde också tills för ett slag sen en viss Anitra S, tidigare omgiven av icke så tungviktiga friare vilket jag själv hade nöjet konstatera på bottenvåningens tapasrestaurang, där de snusnäsduksförsedda flockades runt den vid den tiden inte så tungviktiga och lite flirtiga RSV-chefen. Men så ändrades allt. A. flyttade ihop med GP och syntes inte längre till, allt som återstod var en tid SÄPO-gubben som vaktade porten. Känns tryggt i Sthlm.

Lotten Bergman

Vad ni än säger, kommer facit inte förrän vid midnatt.

Däremot ska jag bidra med en liten extra textsnutt som har med dagens bloggare att göra. H*n läser i
Nationalencyklopedien (sic!) och kommer fram till detta om en viss person (som jag har anonymiserat förstås):

"Namn Namnsson, född Namnberg, enda barnet i en fin men fattig familj, delvis uppvuxen hos släktingar i övre Norrland, karriär inom bankbranschen, drivande i arbetet bakom Stadens FN-ansökan, VD för ABCDE. Gift med koncernchef Karlnamn Namnsson. Mer stod inte. Hade sett till att gå till eftervärlden och garanteras en plats i NE genom att instifta stort stipendium för unga män som ville studera skogsvård. Död på sextiotalet."

Nu misstänker jag att det finns fler än jag här i Julkalendern som reagerar på faktainnehållet.

Alltså: vad borde man ha gjort med ovanstående text innan den publicerades?

/ingrid

pang bom = "Sprängaren" och därmed är det lätt att gissa på Liza Marklund. Lotten, din kommentar om att texten ÄR korrläst och alltså ska se ut just som den gör är också en ledtråd. "I stressad röst" urghhh! Och särskrivningar som "meny raden" ger kalla kårar. "Sprängaren" har sina fördelar, visst, men korrläst kan den omöjligt vara hävdar jag och snörper högkulturellt på munnen.
För övrigt är jag mycket stolt över att gissa rätt och först igår (fast nån tröja blev det ju ändå inte). Hädanefter kan jag bara hänga på tidigare gissare med gott samvete, behöver inte tänka själv alls.

stina

nu hoppar jag alla kommentarer igen. LIZA MARKLUND! helt solklart.

det där med telefoner tänkte jag på när jag läste Sprängaren för några år sedan. så oerhört korkat att hon nödvändigtvis måste skriva ut telefonmodellerna hela tiden samtidigt som det hela skulle utspela sig i framtiden. det var säkert den nyaste modellen (någon uråldrig Nokia) när hon skrev boken men redan när jag läste den (innan den utspelade sig) så var den modellen alldeles för gammal...

Tiila

Det är så solklart Annika Bengtzon så jag väntar med förvillande gissningar till ikväll.
Det enda som talar emot detta är att när Lotten bad om önskebloggartips ville hon helst ha avlidna författare och det är ju knappast Liza Marklund.

Lotten Bergman

Ok, nu får jag mail från folk som censureras av sajberspöket. Helt ok -- jag kan lägga ut kommentarer i så fall!

Petra

Jag hoppar på Annika Bengtzon-tåget jag med!

Diana

Ja, efter att ha läst alla Liza Marklunds romaner så tycker jag mig lista ut att det är Annika Bengtzon som börjar morgonen med att ringa Anne Snapphane. Ha en bra dag!
//Diana

Helena 2

Men hörni, nu när det var så lätt idag, skulle vi inte kunna göra en gemensam attack mot den röda tråden då?! (Va! Jobbar ni om dagarna?!)
Filmtråden passar ju i dag också, men sen var det ju det där med att den röda tråden skulle vara extremt tydlig för Bert och lite otydlig för Groucho. Så film går alltså bort.

Rödluvan

Jag vill bara tillägga att Liza Marklund står överst på min lista över "Dåliga skribenter som får obegripligt mycket uppmärksamhet".(På andra plats: Henning Mankell. Vilket är kul, eftersom Henning Mankell säger att Liza Marklund är en av hans favoritförfattare.) Därför var det en lättnad att se att jag inte kände igen texten, jag har tydligen inte läst tillräckligt mycket Marklund. Diana, du som har läst alla hennes böcker, vad är det du tycker är bra?

Lotten Bergman

Ah, Rödluvan muckar gräl! Nu ska vi se!

(Äsch, det gör hon inte alls. Kanske kommer en intressant diskussion om kvalitet att äga rum i Julkalenderns andra halva?)

Lotten Bergman

Tiila: jag ville helst ha tips på avlidna författare för att en av de nu levande blev putt. Jag är rädd för levande människor som blir arga. De dödas ilska kan jag hantera mycket bättre!

Helena 2

Nu börjar det bli intressant! Jag vill genast veta vem det var som blev stött i kanten!

Rödluvan

Okej, eftersom jag är så usel på att gissa bloggare så fortsätter jag virka på den röda tråden. Döden, döden, döden, kan det vara ett fungerande tema? Alla skriver om människor som dör? Å andra sidan kanske det är svårt att vara författare och inte förr eller senare ha tankar kring döden.

Rödluvan

Kan vi inte få gissa på vem som blev stött i kanten av bloggen och motivera våra val? Jag gissar på Liza Marklund, dårå.

Tiila

Och jag vill veta varför min kommentar om den röda tråden försvann...... Är det sajberspöket eller Lotten?

rosman

Ujujuj, Ulf Lundells ilska kan ju ingen stå pall för. Speciellt om man är en ung blond kvinna som Lotten. Sen spelar det ingen roll om man är hypersmart och har skottsäker bloggartröja på sig. (OBS! satir)

Helena 2

Jag gissar också på Lundell. Surkart är väl hans mellannamn.

Ica

Hehe, henne har ju jag önskat. Liza Marklund alltså. Fast det är något inom mig som backar för att det ska vara hon. Något är fel. Men jag kan inte sätta fingret på det, tyvärr.
Nåväl, det om korrläsning blundar jag för. Jag är ett stort Liza-fan, och jag står för det ;)

Helena 2

Alltså - för dem emellanåt gör något annat än att hänga här i bloggen - detta var inte en gissning på dagens bloggare utan på vem som blev sur över att ha fått uppträda som bloggare i Lottens julkalender!

Pelle G

Annicka Bengtsson, Liza Marklunds reporter är den hemliga bloggaren.
Om inte det är….(återkommer i ärendet).

Åslök

Spontant tänkte jag här på Mikael Persbrandt, men att jag FATTAR att det är fel eftersom han A, inte är författare (väl?) B, inte är död (än). Men det där med spyan i håret kändes liksom så på pricken.

Ami

Alla korrläsare i landet krisa
när dom läser en bok utav Liza
Men spänningen är stor
och ner i böckerna man glor
Åt alla fel får man helt enkelt fisa

Tiila

Jag tror också att Lundell var den som blev putt. Vilket jag tycker är småaktigt! Det är ju en ära att få vara med i Lottens julkalender.
Liza kan väl inte vara den som blivit sur, hon har väl knappast hunnit läsa den än?

Charlott - the Goblin Girl

Jag vill oxå kunna rimma, för det verkar impa på Lotten...

Liza läser man för att hon skriver om vanliga människor samt därför att hon kommer från norrland...

Cecilia

Hahahaha...

Nu framgår det klart och tydligt att jag varken har läst Liza Marklund eller George Orwell.

Men jag tänkte på den senare (eller antagligen en person i 1984) eftersom den nya tekniken förklarades. Kan man ju inte kräva, att "dagens" läsare ska kunna begripa övermorgondagens teknik.

Urbota illa gissat alltså (GO), men jag får iaf min lapp i plommonstopet! *nöjd med det lilla*

Cruella

Frångick min heliga princip om att inte tjuvkika idag och oj vad eniga alla är! Det går inte an. Jag drar till med en annan "författare" som borde blivit vid sin läst (eller han blev väl förresten avlästad som länspolismästare) och som även han omgavs med irriterande människor (utläses "med andra åsikter än han själv"). Tämligen intresserad av telefoner också, eller åtminstone av avlyssning. Hans Holmér! Förstås!

Cruella

Läser om författare med sårade egon. Frågan om VEM är inte ens hälften så intressant som frågan HUR i all världen personen fått reda på julkalendern! En LÄCKA??!!

Åslök

Det kanske är Leif GW Persson eller Jan Gullejo - andra kända pösmunkar i litteraturhistorien?

Lotten Bergman

Tiila!

"Och jag vill veta varför min kommentar om den röda tråden försvann...... Är det sajberspöket eller Lotten?"

Det är visserligen så att jag är en diktator av sajberspökstyp, men röda trådar censureras inte!

Kan du skriva igen? Eller har någon annan snott ditt inlägg?

Mystiska läckor, mystiska tjuvar och banditer ... vart är Julkalendern på väg?

ica

En sak minns jag dock som jag stört mig på i EN av hennes böcker. I asyl skriver hon hur mia besöker världens första IKEA-varuhus. Konstigt nog besöker hon IKEA i Kungens kurva. Såvitt jag vet ligger världens första i Älmhult.

/ingrid

Att spyan i håret ledde tankarna till Persbrandt tyckte jag var både klurigt och aktuellt. Åslök, Mikael Persbrandt kanske kan skriva en sann historia ur livet från sitt viste i Brasilien??

/ingrid

Ica har helt rätt, världens första IKEA ligger i Älmhult. Jag har järnkoll och sommartorp (utan Kirschteg äsch han ni vet) i Loshult. Och ett av Lottens många nicks var: LOS.
Stilpoäng? Tröja?

Lotten Bergman

Goblin: Det är sant som det är sagt: rim imponerar på mig! Jag är svårimpad, men rim, ja då ... *suck*

Men för Sveriges BNP är det viktigt att ni nu inte sätter er på era arbetsrum och börjar skalda.

Cruella

Hon kanske menade världens STÖRSTA IKEA-varuhus? Och helt enkelt korrade lite dåligt? Ha!

Lotten Bergman

Med ett bättre ordningssinne skulle jag inte förvirra er så som jag har gjort TRE gånger idag!

De som inte kan göra inlägg pga. sajberspöket eller effektiva brandväggar eller en fis på tvären (allt är ok!) mailar mig sin inlägg -- som jag lägger ut under deras signaturer.

MEN: jag gör fel hela tiden och lägger ut inlägg under fel namn. Då måste jag springa till bloggens inställningar som ligger på andra sidan stan i en källare med låskod och en arg portvakt och be om tillstånd i tre exmeplar för att få rätta.

Puh. Allt är rätt nu. Men jag måste faktiskt koncentrera mig!

(Ska jag sitta här och fnysa om korrfel när jag själv inte ens kan hålla koll på min identitet! Pah!)

Tindra

Liten tjänsteresa i dag. Nedrans, då kan jag inte blogga.
Maken muttrade dock något om att han skulle figurera i afton, under täcknamnet Tindro ...

Olle Bergman

"Heja Ica, heja Älmhult!” ropar Olle, vars rötter slingrar genom podsolen bland vresgranar och surmossar mellan Hamneda och Pjätteryd – inte långt från Agunnaryd.

Ingrid: Det här var MYSTISKT!

1. LOS = Lottens signatur på NE.
2. Loshult = platsen där svenska krigskassan rövades bort 1676 av – snapphanar!

Anna Snapphane, mhm ... aha ... iiiintressant! Håller vi på att snava över den röda tråden – spänd som en snubbeltråd mellan två göingska granar?

Lisa

Mian Lodalen

Verify your Comment

Previewing your Comment

This is only a preview. Your comment has not yet been posted.

Working...
Your comment could not be posted. Error type:
Your comment has been posted. Post another comment

The letters and numbers you entered did not match the image. Please try again.

As a final step before posting your comment, enter the letters and numbers you see in the image below. This prevents automated programs from posting comments.

Having trouble reading this image? View an alternate.

Working...

Post a comment

Your Information

(Name and email address are required. Email address will not be displayed with the comment.)

Gissa bloggarens identitet!

  • Gissa i kommentarerna! Jag härmar olika skribenter varje dag. Någon svår, någon lätt. Någon död, någon levande. Väldigt många finlurliga. Och finurliga. Välkommen att gissa vems blogg du kikar in i genom att skriva en kommentar! En person per dag vinner något utan att det kostar annat än tankemöda.