« Facit till 13 december | Main | Facit till 14 december »

den 14 december 2005

Comments

Tiila

Lotten, jag vet att du inte censurerar men jag tyckte det var lite kul med en konspirationsteori för det skulle göra min röda-tråden-gissning så mycket mer sannolik!
Jag fortsätter med min temperaturgissning och har nu lyckats få ihop lyckade/mindre lyckade kopplingar till alla utom Grimm och Miller. För Miller är det närmaste jag kommer att Marilyn spelade in "Some like it hot" under deras äktenskap. Men Grimm? Kan någon hjälpa mig med Grimm? (Tage vore inte heller fel, mitt förslag är tunnt.)

ica

Ja, det måste ju finnas nåt som sätter Älmhult på kartan, och eftersom fotbollsbrudarna nu är på god väg får vi väl ge Ikea till Stockholm, för det vet ju ingen var det ligger. Jo, viss ironi. Jag funderade länge på att skriva ett brev till Fru Marklund om detta. och världens största varuhus är det ju inte heller.

Tina

Var inte den här alldeles för lätt Lotten? Skärpning!

magnus

Ayla, Marylin, Annika + den där bruden som fixade Mickey Spillane i första blogget -- Superbegåvade blondiner med fantastiska bröst och figurer som får Lara Croft att framstå som en konvex stolpe. Resten av bloggtexterna är bara till för att förstärka effekten genom kontraster (gammalt konstnärligt trick).

Med andra ord är det Lotten som smyger ut sina alter egon i den röda tråden som är … ta-da-da-dam … Girl Power!

Juryns motiveringar:

Nedan står 'SBF' för 'Superkvinna (egentligen blondin), med fantastiska Bröst och en Figur med kurvor som inte ens Ronnie Petterson hade klarat av.
'PMS' står för '(allmänt, patetiskt) Patriarkalt Malignt (förtryckande) System'.

1/12: SBF 'fixar' en hemlig PMS-agent.
Mickey Spillane (Mike Hammer)

2/12: Krossad, bitter och alkoholiserad frontfigur för PMS spyr galla över allt och alla pga sina nederlag mot SBF:or.
Ulf Lundell (Jack)

3/12: SBF-Wanna-Be (George)
Enid Blyton (4 snorungar + 1 byracka)

4/12: Framtida SBF uselt lönnmördad av PMS.
Anne Frank (Anne Frank)

5/12: Korkade, hormonstinna PMS:are planerar att ta livet av varandra pga SBF (så slipper SBF göra det). I bakgrunden anas en av de mest löjeväckande PMS-representanterna genom tiderna.
Stig Cederholm

6/12: Kuvad, PMS:are -- därtill överlöpare -- utnyttjad av SBF.
Tage Danielsson (Karl-Bertil)

7/12: SBF (med PMS-pseudonym(er)) reflekterar över framgång och rikedom.
Wilhelmina Grimm (Bröderna Grimm)


8/12: SBF (förklädd till jovialisk gammal dam) tipsar om hur mordutredningar ska skötas. (Nu undrar väl ingen längre vad som hände när hon ’försvann’ ett tag?)
Agatha Christie / (Mordutredningar)

9/12: Här har Lotten varit lite vag -- men trots allt: Bitter PMS-nolla häver ur sig sarkasmer om det mest och SBF:are i synnerhat (het).
Groucho Marx (Blandade sarkasmer)

10/12: En prototypisk SBF!
Jean M Auel (Ayla)

11/12: Lömsk representant för PMS giftmördar en svag kvinna (som samtidigt förtjänade det eftersom hon underkastat sig det patriarkala systemförtrycket).
Selma Lagerlöf (Gott & Blandat)

12/12: Övertydligt av Lotten: Ett par patetiska PMS-are som projicerar sina misslyckanden gentemot SBF:or på en ung PMS-alter-ego i en pinsamt löjlig, barnslig och självupptagen harang.
Kusinerna Sören Olsson och Anders Jacobsson (Bert)

13/12: En krossad, förvirrad, patetisk, etc. PMS-figur försöker reda ut sin relation till en SBF (som om hon brydde sig).

14/14: Och så ännu en SBF.

Elementärt min kära Lotten!

magnus

PS: Det var väl inte så noga med korrläset idag va?

Helena 2

Jag gör vågen! Extrapris till Magnus!

Helena 2

Hmrf ... det där sista var alltså bara ett litet tips till Lotten. Hon är givetvis enväldig när det gäller vem som får extraprisen.

Lotten Bergman

Helena 2: Extrapriset har ju redan gått till Magnus en gång, även om jag var otydlig när jag kungjorde det. Vad ska han få nu då? (Ah, jag vet! Ha!)

Tina: "Var inte den här alldeles för lätt Lotten? Skärpning!"

F'låt. Ska inte ske igen. (*knycklar papper, släng, släng, släng, å den som var så kul ... släng, släng, knyckel*)

Tiila

Plommonstopet av för Magnus!

Cina

Liza Marklund. Hennes Annika B har väl alltid ont någonstans, skrikande personer i luren och verkar alltid så STRESSSSSAD!!!!

Pernilla

Klart att det måste vara Marklunds Annika Bengtzon som bloggar.

Ett annat av Marklunds teknikfaktafel är när Annika i den andra boken(?) (minns tyvärr inte namnet på den) under värmebölja går in på toaletten, vrider engreppsblandaren till vänster och blaskar av ansiktet med kallt vatten. Saken är bara den att i detta vårt underbara land av standarder och byggnormer så är det alltid varmvatten till vänster. Fast Annika kanske tog kallt vatten från handfatet bredvid, där hon vridit engreppsblandaren till höger?!

Lotten Bergman

Pernilla: Min pappa (som inte vågar kommentera här) brukar berätta om ett ställe i någon av dessa böcker om Annika, att plötsligt slänger hon ur sig information som hon inte rimligtvis kan känna till. Däremot finns just denna information hos läsaren, som ju upplever mer än huvudpersonen.

magnus

Lotten! Kan du inte ta den här sidan och köra en 'Search & Replace' på korr där du byter 'k' mot 'p' -- det skulle kanske liva upp lite.

magnus

Flåt ... liva upp ännu mer menade jag.

Charlott - the Goblin Girl

*fnitter* det är så roligt med "freudianska" felsägelser! ;0)

Charlott - the Goblin Girl

Senast igår sa min käre pojkvän - när vi pratade om barnsjukdomar - att han varken haft röda hund eller påslakan...

Min syster (som ff ligger i lä vad det gäller antalet barn om man jämför med familjen Bergman - hon har dock tvillingar som snart fyller tre och en liten till som är 14 månader) uttalade sig i höstas om något "- Som ytterst medfaren trebarnsmor"...

Lotten Bergman

Coolt. Att ni nästan allihop är så bomsäkra på Annika/Liza! Är hon den enda med denna skrivstil? Hm. *gnuggar mig gåtfullt på hakan*

Lotten Bergman

Goblin: Som "ytterst medfaren" fembarnsmor vill jag påtala att det är hopplöst att prata rätt när man är stökig redan från början. När det gäller freudianska felsägelser, så har just knycklat ihop Freud som varande 1) för enkel 2) alltför ofta påtalad idag.

Alla: i morgon blir det tufft! (Fast jag har jag ännu inte erkänt att ni har rätt angående dagens bloggare.)

Yvonne

Bridget Jones brukar väl vakna med dunkande smärta, ringa sina kompisar och sitta på golvet. Fast då brukar det väl också stå noterat antal cigaretter samt intagna enheter alkohol. Därför gissar jag inte på henne utan på Liza Marklund/Annika Bengtzon.

Helena 2

För alla er som spänt väntar på LIX för dagens text så kan jag meddela att det är 32!

Olle Bergman

Helena 2: Det tolde fölanleda ett inglipande flån lixpolisen!

Bo Öhgren

Det första namn som kom upp var Liza Marklund. Jag håller på henne på ren intuition.

magnus

Helena 2! Kan du inte kolla LIX varje kvart så får vi en kurva på hur LIX förändras efterhand.

Lotten Bergman

Sedan måste vi ju bryta ner alla kommentarer i LIX-värden. (Jag med alla mina parenteser ligger risigt till.)

magnus

Och så får den skickat in kommentarer med bästa kvoten för [(Ackumulerad Personlig LIX)/(Antal kommentarer)] en 'Dagens LIX-bloggar-tröja'.

Och det lär inte bli jag heller ...

Lotten Bergman

Unikt avslöjande!

Morgondagens bloggare har ett LIX på 30 och det i särklass vanligast ordet är "jag".

Åslök

Morgondagens bloggare är med andra ord Unni Drougge. Ingen annan har väl skrivit en bok med en så ödmjuk titel: JAG, JAG, JAG.

Helena 2

Å, vilka trevliga och kreativa idéer för användning av LIX! Och mycket intressant om morgondagens bloggare!
"Jag" är rätt vanligt förekommande även hos dagens bloggare! Ett tag funderade jag på om det möjligen kunde ha med den röda tråden att göra. (Tilltagande egofixering? Anaforer?) Kolla in en bit från slutet i dagens bloggtext: Jag kände ..., jag stelnade ... Jag stirrade ... Jag hade en underlig känsla ... Jag borde ... Jag har inte orkat ...

magnus

Alltså Guuud vad allmännbildande den här bloggen är. Nu har jag precis gogglat upp och lärt mig ordet 'anafor'.

rosman

Här kommer en röd tråd:

Relationer.

Sug på den. rena såpan alltså.

Mellan vänner, familj, datorer, man/hustru, till sig själv etcetera. Tråden är tunn, men den håller.

Sug på den igen (anafor).

magnus

Jamen visst! Strålande! Den här bloggen är ju rena såpan.

Ursäkta att jag spinner vidare på temat, men röda tråden är ju vi själva som deltar i en Bloggsåpa.

aequinoxia

Eftersom jag tycker om att vara lite motvalls, så gissar jag (precis som igår och i förrgår) på Jan Guillou. Fast det är det ju redan någon som har gjort, ser jag... Visst är han lite paranoid. Typiskt honom att bara förvara anteckningar i en låst låda... Hemligstämlade dokument och ett patologiskt sökande efter uppskattning och bekräftelse. Japp, solklart Guillou idag!

magnus

Precis 'aequinoxia'! Du kan alltid räkna med mig när det gissas på Guillou. (Fast idag är jag lite tveksam eftersom halva bloggtexten inte utgör en ingående beskrivning av något något makabert vapen eller stridsteknik.)

magnus

Blää! Skrivfelen står i kö hos mig idag ... men bloggar bäst, som bloggar mest.

Lotten Bergman

Det där ordspråket kan du ju brodera på en fin duk, Magnus!

Helena 2

I kväll ska jag på bokcirkel. Ska jag tipsa om bloggkalendern, tycker ni? Jag tror de är väldans intellektuella på den däringa bokcirkeln (det är första gången jag är med). Med andra ord kan konkurrensen bli ännu stenhårdare om de hittar hit. Bra eller dåligt?

magnus

Värst för dem själva ;-)

Lina

Jaha, idag är det som då Agatha Christie bloggade, känns onödigt att gissa efter 50 Liza Marklund-svar. Vete tusan om jag hade kommit på det själv... Tänkte när jag läste bloggen på Louise Boije af Gennäs, Denice Rudberg, Marian Keyes, men tyckte inte det stämde riktigt eftersom det hos dem väl är mer relationer än karriär. (Har dock inte läst de sistnämnda och inte Marklund heller... vad har jag läst egentligen?? Inte ens hälften av bloggarna hittills! Inte Miller och inte Auel, inte Bert...)

Istället gissar jag på morgondagens bloggare: med tanke på Lottens ledtråd så måste det vara jag!

Kungen

Magnus, nästa gång kan du väl "googla" ordet "allmänbildad"...

Mycket klankande på Herr Lundell idag, vadan detta?

Jag har läst en bok (den första och absolut sista) av Liza Marklund, det gjorde nästan så jag aldrig mer kommer läsa något av en kvinnlig författare (förutom den här bloggen då). Men jag klarade i alla fall av dagens bloggare!!! Undrar om jag får alla kvinnor efter mig nu?? Precis som Herr Lundell??

Tiila

Önska sig kan man ju alltid!

Tiila

För övrigt tycker jag att Magnus fina duk kan bli ett specialpris i tävlingen till den som gjort flest inlägg!

magnus

Jag 'lovar' att inte klanka på Lundell mer. (Det handlar antagligen bara om vanlig banal avundsjuka -- och killen har ju lyckats ovanligt väl med att leva sin egen myt.)

... och okej Tiila! Jag fixar till ett broderi (men du kommer att ha mitt blod på ditt samvete).

Aku

Läser dagens blogg, scrollar ner (utan att kika på andras kommentarer) och svarar att dagens bloggare är Annika Bengtzon. Känns bäst igen på detta ständiga knappande och sökande på dator, i databaser och gud vet allt. Hur 17 gjorde journalister förr i tiden när det inte fanns en dator att ta till?

Tiila

Det var bara ett förslag....
Det finns ju dessutom en viss risk att du vinner den själv!
Se till att ha fingerborg, det underlättar.

Kungen

Jag kan inte säga att hans mellannamn är surkart i alla fall, jag såg honom live i november, maken till sprudlande livsglädje får man leta efter. Precis som i hans böcker!

Goblin Girl

Berättade just för pojkvännen om vad som hänt på bloggen (han följer spänt min dagliga - och nattliga - kamp om tröjan!). Han blev genast intresserad av vad LIX var för något. Han googlade fram det och blev eld och lågor! Behöver jag säga att han är statistiker...?! Eftersom han nu blev så entusiastisk så var jag ju själv tvungen att kolla upp det. Apskoj ju! Jag måste genast köra några yttranden från verket imorgon och se om jag kan få fram bevis på att vissa handläggare är mer byråkratiskt lagda än andra...

Själv lär jag ju hamna i "pekboksklassen" - om det nu finns någon sådan... Jag brukar få beröm för att folk förstår vad jag menar...

Lotten Bergman

Aku:
"Hur 17 gjorde journalister förr i tiden när det inte fanns en dator att ta till?"

Ja, för att inte taaala om alla författare! På bilderna jag rotar fram sitter de numera döda vid köksbord i mörka rum med skrivmaskiner utan sladd och sudd eller med papper och penna. Ansträngt ler de in i kameran eller lägger pannan i bekymrade veck. De vet att de snart ska börja kreera igen. Och det är ju inte kul.

Är det en myt att Jan Guillou fortfarande skriver på skrivmaskin och dessutom har ett litet lager extramaskiner att ta till allt eftersom de tar slut?

Lotten Bergman

Hoho, ni som behöver sova er skönhetssömn: torsdagens bloggare läggs inte ut förrän klockan halv nio i morgon eftersom h*n jobbar natt.

Men ni som är vakna får naturligtvis vara med om den spännande facitfortsättningen vid midnatt, när plommonstopet ska få lära sig att veta hut.

Aku

Jag hoppas min ironi kring journalister gick igenom alla kablar ut på nätet ;) Om ens största källa till information kring journalistik är via Marklunds böcker så kanske man blir vilseledd angående journalistens metoder, vad vet jag...
Och myt eller ej: Jan G själv gör då en hel del för att understödja den.

Lotten Bergman

Aku: Ironin gick fram fint!

Nu funderar jag på att sprida ut någon myt om mig själv och sedan jobba hårt för att understödja den. Något skabröst? Något läbbigt?

"Lotten har hår under armarna!"

Ja! Den var väl ... gäsp. Mesig. Vem bryr sig?

"Lotten Bergman är egentligen Fredrik Lindström!"

Ja!

The comments to this entry are closed.

Gissa bloggarens identitet!

  • Gissa i kommentarerna! Jag härmar olika skribenter varje dag. Någon svår, någon lätt. Någon död, någon levande. Väldigt många finlurliga. Och finurliga. Välkommen att gissa vems blogg du kikar in i genom att skriva en kommentar! En person per dag vinner något utan att det kostar annat än tankemöda.