« Facit till 2 december | Main | Facit till 3 december »

den 3 december 2005

Comments

Yvonne

Så här dags på dygnet låter Enid Blyton som en otroligt bra gissning. Om några timmar när jag sovit lite kankse inte gissningen verkar lika smart...

Tiila

Det är ju så klart John de Bello som regisserade mördertomaterna anfaller. Ledtråden tomater och den talande hunden talar sitt tydliga språk!
Eller kanske Jessica Fletcher i Murder she wrote, hon verkar ha ungefär samma skrivstil som Enid Blyton. Detta är helt obekräftade uppgifter, bara en känsla. Hon kan säkert ha skrivit en bok om mordet på tomatfabriken. Ledtråden som löste alltihop var mördarens smörgåslåda som han glömt vid brottsplatsen.

Pelle G

Fem böcker, syskona Julian, Dick och Anne deras kusin Georgina (som vill bli kallad för George).
Böckerna med moral som ledstjärna, man ljög inte och man ställde upp för varandra.
Det är nästan så att man önskade att man fick växa upp i England under den tiden. Få söka skatter, stoppa smugglare och befria flygare.

Natalie

Enid Blyton! Bertil=George. Det var just den delen av fem-böckerna jag aldrig fattade, vem vill bli kallad George? Även om man heter George så trodde jag att man vill bli kallad nåt roligare. Samma sak måste gälla för Bertil.

Ica

Nej! när jag för en gångs skull känner mig smart att "det här känner jag igen" är det en massa som redan svarat samma sak!! Jag tror det är Blyton, men mest av allt fick det mig att komma på att frukost skulle sitta utomordentligt bra. Synd bara att man sitter på jobbet.

Helena

Good old Enid. Härliga böcker kompletta med unkna könsroller och en dos rasism (svartmuskiga skurkar).

Ami

Det var ett smart gäng som var fem
som förgäves flukta´efter dem
som utsatt dom för fara
när dom bara ville vara
behållna till liv och till lem

Enid! Enid! Enid!

Charlott

Enid Blyton! Ingen har väl varit så fokuserad på mat som Enid Blyton...

Cecilia

Utan att tjuvkika på de tidigare svaren: Enid Blyton!

milda

Enid Blyton...såklart ;o)

Lotten Bergman

Jag säger inget, så har jag ingenting sagt, men Charlott har mycket rätt när det gäller Enids matinställning.

Pelle G: jag borde ha stoppat in några flygare här och där så att några av er förvirrat hade börjat yra om Biggles.

Tiila: stilpoäng!

Tindra

Äh, femböcker - hur kul är det? Inväntar sexböckerna ; )

Tindra

Men hjälp! Förlåt, jag menade förstås spexböckerna. Man vill ju inte ha minuspoäng : )

Lotten Bergman

Tindra ligger på så mycket humorplus att inte ens rimmen (som jag är sååå svag för) kan mäta sig.

Fast vad händer när man får pluspoäng?

Mmmmhhhnffffggg. (My lips are sealed.)

Patrik

Loranga och Dartangang kanske? Eller Sagan om isfolket?

Tindra

Har ni tänkt på, att om man kastar om bosktäverna i Enid Blyton, då, så får man ju Loten Byndi, och det, skulle kunna vara en galen manusförfattare i Bollywood, som skrivit om femböckerna till fantastiska dansfilmer med schwungbling och lite spex i. Mycket roligare, ju.

Tindra

Oj, nu lät det kanske som om jag menar att Lotten skulle vara galen på något sätt! Förlåt Lotten, du är ju mycket mer än så.

Kicki O'Gorman

Jättekul! Enid Blytons femböcker. De åt mest skinka och ost. Gott. Jag ville flytta till England och träffa mystiska personer. Ville vara Georgina.

rosman

Gamla Enid. Mat och mysterier. Vad mer gives?

I skolan ca 1969 skulle vi recensera alla böcker vi läste och klistra upp lappar på ett "bokträd". Karin S skrev sedan hon läst EB:s Mysteriet med den brunna stugan: "Boken handlar om mysteriet med den brunna stugan". Jag minns det som i går.

Lotten Bergman

Nu är det så att jag vet vem den där Kicki här ovan är. Och hon ÄR Georgina. Med hund och allt.

Tindra, kloka Tindra ... min mans anagram är General Blom. Vilket är helt åt pepparn fel. Ett annat anagram på mitt namn är Bong Letterman. Vilket bara bevisar att jag borde vara talkshow host och väldigt förmögen.

Pernilla

Sent ute efter en lång lördag borta från datorn, men visst måste det vara kära gamla Enid Blyton. Mammas gamla fem-böcker hörde till de första jag slukade, Äventyrens Ö, Äventyrens Hav och Hemliga 7an slank också ner och gav massor av idéer till lekar och utflyktsäventyr. Tråkigt bara att Blyton inte ansågs "fin" nog att platsa på biblioteket. Alla författare som får barn att vilja läsa mer skulle platsa på bibblan om jag fick bestämma. Så det så! (Nu fick jag propagera lite också!!:-) )

Gammelmamma Biggis

Önskar att jag hade läst dom där böckerna. Alla fem. :-)

Lotten Bergman

Trassel i sajbern, sirap på nätet. Facit kommer som vanligt vid midnatt ... men jag måste gå hem till grannen och blogga eftersom vårt nät har kajkat ihop.

Nu borstar grannen tänderna. Var lade jag nu modemet?

Men hörni tomaterna! Vad menade jag med tomaterna?

Gammelmamma Biggis

Du Lotten, om man inte skulle vinna en sån där snygg t-shirt - kan man få köpa en då?

Tindra

Nää, jag hör inga tomater. Är det ljud på sajten också? Det är alldeles tyst i min ände i alla fall ...

Villervalla

Nyss var jag lite småhungrig, men din text ger mättnad. Jag vet inte vad du menade med tomaterna. De fanns bara på två ställen? Det blir inge mycke ketchup av det.

Lotten Bergman

Ja, Biggis! Man kan få köpa tröjan -- 200 kr kostar den och man väcker stor uppmärksamhet. Om man bystar upp sig lite, syns bokstäverna lite bättre dessutom.

The comments to this entry are closed.

Gissa bloggarens identitet!

  • Gissa i kommentarerna! Jag härmar olika skribenter varje dag. Någon svår, någon lätt. Någon död, någon levande. Väldigt många finlurliga. Och finurliga. Välkommen att gissa vems blogg du kikar in i genom att skriva en kommentar! En person per dag vinner något utan att det kostar annat än tankemöda.