« Facit till Julkalendern 23 december 2008 | Main | Den röda tråden 2008 »

den 25 december 2008

Comments

Lotten Bergman

Tack, alla!

Håkan (hakke)

Tuuuusen tack Lotten! Jag tror jag är lite kär, nu ska jag bara överleva skilsmässan som det innebär att årets kalender är slut. Puss!

Orangeluvan

Alltså, måste bara kommentera: jag förstod inte varför Stieg var så erbarmligt dålig på att beskriva kvinnor när jag stiftade bekantskap med krigsmonstret Lisbeth. Jaha, jaså, det var tydligen avsikten, då förstår jag bättre - fast hur Lisbeths silikonbröst passar in i bilden av manlighet har jag inte riktigt förstått. Blomqvist sen, skulle han vara en bimbo? En snubbe som lever på kaffe och smörgåsar när det i sådana fall borde ha varit sallad och mineralvatten, samt har intima relationer med vartenda kvinna han träffar på, utan större eftertanke. Hade det varit en stereotyp kvinnobild så skulle han ha blivit förälskad i vartenda en, blivit svartsjuk, haft ångest och vänt ut och in på vad föremålet för kärleken just sagt i telefon...

Lotten Bergman

Jag håller med, Orangeluvan! Vad sägs, ska vi skriva en avhandling?

Men hakke, inte skilsmässa, bara ändrat boende. Liksom.

Fru Decibel

Ååååå, jag vann! Hurra och tack! Men i hastigheten gav Lotten mig äran av att ha knäckt en badbaljeledtråd vid elvatiden. Rätt ska vara rätt, det var inte jag.Jag begrep faktiskt ingenting....men
jag kommer givetvis att modeblogga om tröjan.

Översättarhelena

Mmm, Paolo Roberto ♥

crrly

Svar på din fråga i kommentarsbåset: Japp, när jag skrev om bildspråket imorse (och som jag skulle ha gjort mycket tidigare om någon här inte hade stängt av datorn för mig) så var det Stiegs jag tyckte att det liknade. Bra gjort. Jag ville bara inte nämna namnet då.

Och ja, himla bra gjort med hela kalendern, även om jag i år blev utan tröja för första gången, så plommonstopsförfarandet kan jag ju omöjligtvis vara nöjd med!

Örjan

"Puh. Jag vet att ni inte vill ha långa facit."
Vem har sagt det?
Verkligen inte jag.
Tvärtom, jag älskar Dina långa facit.

Lotten Bergman

Men så bra, Örjan! Jag ska bli långafacitskrivare när jag blir stor.

Och så beklagar jag plommonstopets illvillighet, Crrly! (Det var faktiskt fler lappar i år än förr. Man borde kunna få flitpris, eller hur? Jag ska tala med plommonstopstjifen.)

ab

Kul att mitt gamla manus dyker upp här, men inte fan fick Stieg redigera det! Han skulle bara faktagranska såsom varande nazistexpert. Men han älskade ju deckare, så han tyckte om en del saker.

Suvi

Är det nån som har koll på vilka gissningar som är oftast förekommande? Jag tycker jag sett Jean-Marie Gustave Le Clézio och Dan Brown som förslag i var och varannan lucka!

Lotten Bergman

Jag ändrar till "faktagranska", AB!

Suvi: Korrekt. Och Galenskaparna. Fast det var fasligt ont om Hjalmar Söderberg i år.

The comments to this entry are closed.

Gissa bloggarens identitet!

  • Gissa i kommentarerna! Jag härmar olika skribenter varje dag. Någon svår, någon lätt. Någon död, någon levande. Väldigt många finlurliga. Och finurliga. Välkommen att gissa vems blogg du kikar in i genom att skriva en kommentar! En person per dag vinner något utan att det kostar annat än tankemöda.