« Facit till Julkalendern 10 december 2009 (uppdat.) | Main | Facit till Julkalendern 12 december 2009 »

den 12 december 2009

Comments

Anna Toss

Berglin är bäst. Hans "Verklighetens folk"-strip från i höstas sitter på vår kylskåpsdörr och är lika ljuvlig varje gång jag läser den.

Dieva

Jomen, visst har Citronen gissat rätt! Grattis! NE kallar Berglin för sedesatiriker - nästan samma sak.

Berglin trettonde är grön - okejrå - Grivegrön och Magnum Berglin är också grön om jag kommer ihåg rätt (men jag lyckades inte lokalisera den.

Sen undrar jag, är det jag som har tittat för djupt i glaset eller är det något vajsing på fonterna?

Ö-helena

Jag lyckades googla fram att den där boken om Fjuckby (som hos oss är brun med orange text) har kommit i en grön upplaga, så jag trodde det var den alla pratade när det hela ändå var löst. Men du säger alltså att de menade en helt annan grön bok?! Jag är chockad.

Pysselitens Karlslok

Kul att har gissat rätt och tidigt dessutom. Berglins är oftast mycket träffsäkra och underhållande. Mellan varven skrattar jag högt åt dom.

godiva

Åh, men det var ju en toppen-lucka!

& en eloge till den djefla mannen!!

Yvonne

Jahaaa! Var det så han hette.

Örjan

Jaha, var alltså inte Pelle Holm.

Men jag tröstar mig med att Berlins verkar mycket inspirerade av "Ordspråk och Talesätt"

Dina

Ojojoj, har igen lyckats gissa helt fel. Att tyda kommentarer är lika svårt (svårare?) än själva luckan. Men det är ju bara kul :-)

Lotten Bergman

Det vimlar av gröna böcker -- jag har fått två av dem mejlade till mig av Anna Toss.

(Men de är bra Julkalendermaterial, så jag säger inte mer.)

Lotten Bergman

Dieva -- det är inte bara vajsing på fonterna. Jag kan inte göra indrag, jag kan inte ändra all text på en gång och jag kan bara använda Firefox varannan dag, Safari varannan. Att krångla med verktygen tar tio gånger så lång tid som att skriva. När fonterna väl har bytt sig en gång, måste jag klippa ut stycket (det räcker inte bara med det som är fel, för då trillar det in en massa maellanslag) och klistra in i ett textdokument och ändra -- och sedan hoppas att 14 punkter är 14 punkter. (Nu varierar texten mellan 12 och 14. På min skärm, alltså. Hur det ser ut hos alla andra vågar jag inte tänka på.)

Grrrrrr. Eller ... god natt!

Béatrice Karjalainen

Haha jag som bara slängde ur mig något baserat på att det var lite gnäll och indelat i 4 delar.

Dammråttan

Det var just det där Hursa, fyra delar och texten iofs, fast inte googlad, som fick mig att tänka på Berglin. Man jag trodde nog att jag ahde fel, eftersom jag inte kunde se att andra gissade på det (jo några) å andra sidan kanske inte andra kunde se att det var det jag gissade på heller.

Smultronblomman

Ja, ja det bar Berglin i alla fall. Hans teckningar är för hilma roliga! Förra året låg en julkalender på nätet, men i år har jag inte hittat någon!

Malinka

Jamendetvarjudetjagsa!

Nu känner jag mig väldigt nöjd och självbelåten, tror att jag väntar ett tag innan jag går till nästa lucka och inte fattar något alls.

Heléne

Så pinsamt att jag satt och bläddrade i Berglins tolva igår, och dessutom pratade om den med Ica, men ändå inte hade en susning. Men jag är ju inte blond bara för att det ska se bra ut.

Citronen

Nämen...bockar och tackar allra ödmjukast. Har inte varit alltför framgångsrik med mina googlingar så jag känner att det definitivt finns många kluriga kalenderlösare som är mer värdiga vinnare än jag...men som någon sagt, "att tänka rätt är stort, att tänka fritt (fritt som i felaktiga associationer...) är större" (även om det står tvärtom i Uppsala..!?). Med den (felaktiga) devisen så kan man kanske anse att mina gissningar är prisvärda (ja, typ billiga, eller nåt)

Lotten Bergman

Lotten avgör ju vem som är värdig vinnare.

(Plommonstopet knorrar nu och vill ha del i äran.)

För säkerhets skull: "Lotten" ovan är alltså lotten, inte Lotten.

The comments to this entry are closed.

Gissa bloggarens identitet!

  • Gissa i kommentarerna! Jag härmar olika skribenter varje dag. Någon svår, någon lätt. Någon död, någon levande. Väldigt många finlurliga. Och finurliga. Välkommen att gissa vems blogg du kikar in i genom att skriva en kommentar! En person per dag vinner något utan att det kostar annat än tankemöda.