« Facit till Julkalendern 12 december 2009 | Main | Facit till Julkalendern 14 december 2009 »

den 14 december 2009

Comments

Anna Toss

Mina fina ledtrådar då som jag var så stolt över (19:52 och goda godo)? Jaja det gör inget. Luckan var jättebra! Och jag hoppas att tv filmade pjäsen när den spelades med Krister Henriksson och Jonas Karlsson, och att alla ska få se den, för den var så HIMLA BÄST.

Niklas

Å, tack! När jag tittar på min egen hemsida är den spegelvänd, jag trodde det var så för alla.
Jag var under en stor del av dagen övertygad om att dagens bloggare var Astrid Lindgren med lösryckta bitar ur Ronja Rövardotter. IVPG kändes så förutsägbart att det borde vara för lätt. Läs om luckan så får du se att man kan läsa in både stammande rumpnissar (vvet), ramla ner i klyftan, fastna i snöhål (skidor i stället för sko), livsleda när man flyttat hemifrån och mycket annat. Den rödhåriga associationen var alltså Tage Danielsson och hans kopia Birk.

Lotten Bergman

Jag kan berömma dig tusenfalt och åter samt ideligen, Anna. Men vad säger familjen Toss-Finnsiö om det?

Ö-helena

Ja, det var ett långt facit. Jag ljög inte, utan polletten trillade trillade faktiskt ner precis efter att jag hade påstått att jag inte hade en aning. Örtkryddan = Estragon. Mannen från Lena = Lenin, förnamnsnamne med den andre snubben.

Griskindspatrik

haha, jag har haft en vecka av fullt upp och tillräcklig trötthet, men kanske jag kommer tillbaka och gissar fel igen

bengt

Jag visste inte att Beckett var död. Så mycket vet jag.

Niklas

@Lotten: Säg det inte till någon men du skulle av tidsbesparingsskäl kunna använda samma lucka igen men med alternativt svar. Fiffigt va?

Anna Toss

Äsch, familjen, de är bara avundsjuka. Men du Lotten jag tänkte på en annan sak, att i vanliga bloggen så slutar kommentarerna att visas efter 200 (tror jag det är), eller man ser dem om man är på kommentarssidan men inte om man är på samma sida som bloggtexten. Det är därför Plastfarfar inte tror att det har kommit något facit ännu, tror jag.

Agneta

Tack Lotten för att du så idogt förgyller våra decemberdagar.

Om jag hade kollat gatans lokus lite bättre i början så hade jag förmodligen snubblat över Brasseriet. Nu övergav jag det sättet att leta då jag träffade på Grodan Grev Ture.

Ett slag trodde jag mig ha funnit lösningen som bestod av en fontän av Carl Eldh i anslutning till Grev Turegatan. Fontänen har namnet en ljus idyll och det passade ju in en Luciadag. Därtill blev inte statyn uppskattad och det gjorde Eldh mycket ledsen. Eftersom man ser rätt där inte rätt finns i denna lek, så förställde jag mig att personen med skon helt enkelt inte kunde gå, eftersom den satt fast i statyn. Det är mycket lätt att tänka tokigt.

bengt

Jag för givetvis statistik över allt. Inte för det hjälper till.

chall

woho, jag blev omnämnd i kommentarerna :)

Jag väntade som sagt... Det sagt, det tog lite tid och namnen har alltid förvirrat mig lite - varför Gogo och Didi istf Estragon (som jag trodde var dragon ett tag men det är ju Tarragon).

Och nu vet jag att det kan bli ännu svårare eftersom det inte är författare (men Henke, honom skulle jag känna igen om det så vore dövstum och blind samtidigt ;) )

ab

Apropå teaaaater, så är Godot-föreställningen med Ernst-Hugo och Jan-Olof den riktiga. Liksom Lena Granhagen i Den goda människan från Sezuan. Och Maud Hansson i Den kaukasiska kritcirkeln. Dessa tre föreställningar är de mest magiska jag någonsin sett. Andra har varit fina och bra - men de här var MAGISKA! Man bara satt och gapade.

Filmmotsvarighet t ex Hillary Swank i Boys don't cry. Ungefär tre sekunder in i filmen ville man kasta sig in i duken och ge henne en Oscar.

Pysseliten

Jag hade fel (flera gånger!) och var faktiskt ganska förvirrad. Jag undrar så här i efterhand varför jag inte checkade Anna's kommentar, som jag ju tolkade rätt när jag läste den, men inte insåg att den VAR rätt!

Nåja, jag håller med Agneta om att du förgyller vår december och igår tog jag mig dessutom tid att vara med i leken, medan PK's laptop havererade och han envist vägrade låna min!

Lotten Bergman

Att envist vägra låna en dator låter skumt, har du kollat om han har feber?

Håkan (hakke)

"Eftersom man ser rätt där inte rätt finns ..."
Lilla nobelpriset till Agneta!

Apropå den avslutande raden i min limerick måste jag passa på att citera bibeln, nämligen Psaltaren 106:17:

Men jorden öppnade sig och uppslukade Datan ...

Lotten Bergman

Jag har lagt in en filmsnutt nu för alla som inte har sett Godot förut! (Eller sett Godot och sett Godot, honom ser man ju inte. Men ni fattar.)

HeMo/Messerschmitt

Whohoo. Jag vann. Även fast jag inte gissade seriöst. Nu ska jag inte gissa seriöst på dagens hemlisbloggare.

Béatrice Karjalainen

Känner igen namnet men inte alls min gebit. Nu på nästa lucka.

Jessika

där dog min röda-tråd tanke... den dog i väntan på godot hrmmm

den blyga

Vem är då Godot? sa alla till Becket

Ett, två eller tre T?

Vilket får mig osökt att tänka på:

Husk de tre:
T.T.T.!
Slid,
men vid:
Ting Tar Tid!

Piet Hein

Lotten Bergman

Jag måste tacka er alla för korrläsning och påpekanden -- jag uppskattar det verkligen!

(Beckett har nu fått ännu ett t.)

Örjan

Denna lucka bör ha "kliat i fingrarna" länge för Lotten.
Tur att familjen skaffat sig nya telecomapparater så att vi fick se den.
Genialt, om vanligt.

The comments to this entry are closed.

Gissa bloggarens identitet!

  • Gissa i kommentarerna! Jag härmar olika skribenter varje dag. Någon svår, någon lätt. Någon död, någon levande. Väldigt många finlurliga. Och finurliga. Välkommen att gissa vems blogg du kikar in i genom att skriva en kommentar! En person per dag vinner något utan att det kostar annat än tankemöda.