« Facit till Julkalendern 14 december 2009 | Main | Facit till Julkalendern 16 december 2009 »

den 16 december 2009

Comments

Béatrice Karjalainen

Åh nej inte en nattlucka igen, jag måste ju soooova och i morgon bitti har jag träning ute på Ormberget 8-9 sen dusch och möte kl 9:30. Undra om jag kan få slänga upp hemlisbloggaren på storbild i konferensrummet och få hjälp av mina kollegor kanske. Vi gillar teambuildingaktiviteter på jobbet och att lösa en lucka måste väl anses vara det? Eller?

Anna Toss

Jo, sonen vidhåller att Winston C var en riktig otäcking och att det bara är ännu ett bevis på att engelsmännen är galna som galna hundar, att de gillar honom alltså.

Tack för ännu en underbar lucka! Och glöm inte att sova lite!

bengt

Nej, du har fel. Det var W.C Fields som bloggade.

godiva

Åh, underbart citat det där, om grisar, hundar och katter!

ab

Han rök...?

Från en som aldrig rukit förr. (Ryka, rök, rukit.)

Intressant. Tur att otäckingen var på plats 1940 i alla fall och kunde hålla Hitler stången i väster.

Det enda som fattas nu är ett bra WC-citat från kriget!

Lotten Bergman

Tack, AB, rökade som i krökade, va?

Ska stoppa in ett citat också!

Griskindspatrik

Haha! Jag lovar, ett riktigt patrikfel. Dels hade jag gissat helt fel, men jag had ett helt fel alternativ som brukade trycka upp t-shirts, typ, med slagord på och jag trodde mig komma ihåg typen av slagord och drog till med ett, men vart osäker och raderade, men kolon blev kvar. Och jag lovar, det är sant. Men ditt Churchillcitat är fint och om eftersom grisar ser så dåligt och har svårt för att göra skillnad på en hand och mat i en hand och de dessutom har så starka käkmuskler att handen med maten bits av i ett nafs om den sträcks fram, stämmer det också. De äter oss om de ges tillfället (grisar äter för övrigt varandra också, det är iget nytt) precis som vi äter dem. Speciellt kinderna eftersom de är så starka och smakar så mycket om de tillagas på rätt sätt.

Lotten Bergman

Nu hittade jag ännu ett citat, AB:

”It's not enough that we do our best; sometimes we have to do what's required.”

Kanske följande kan fastna på din tröja, Griskindspatrik:

Ö-helena

Jag har faktiskt skrivit en miniutredning om foge-s (och fogevokaler också för den delen) en gång i tiden, så akta dig för att lära ut några dumheter, då kommer jag och tar dig!

chall

haha,jag trodde inte det... men nu när jag läste detta är det ju solklart, som alltid.

WC kommer för mig att vara mannen som dels gav folket massor med givna citat för livet (aldrig har så många haft så få att tack för så mycket - är väl han?), dels vara den som drack och rökte som en borstbindare och ändå levde till över 90 som en man... det är ju trots allt rätt speciellt.

den där röda tråden ska jag titta på i helgen, men jag tror inte mycket om mina gissningar. Jag gillar den som har funderat på scifi hela tiden. Om det vore så väl!

Plastfarfar

Dukenfäldt?

Fredrik I

Festligt är att Dukenfäldt var en ledtråd som jag fullständigt vantolkade. Ändå ledde den mig rätt.

För jag började tänka på engelska hertigar och funderade på om det finns någon glimrande retoriker i den brittiska adelskalendern. Och det gör det ju.

Lotten Bergman

Dukenfäldt var Dukenfield som var W.C. Fields som ju hette WC precis som Winston Churchills initialer, Plastfarfar. (Står i fjärde stycket.)

Fredrik I: Det har hänt förr att ledtrådar tolkas på ett helt annat sätt än vad jag har tänkt, men ändå lett rätt. Det är det där med horoskoptolkningar, ni vet.

Lotten Bergman

Oiii-oiiii, miniutredning om foge-s! *klappar händerna åt Översättarhelena*

ab

”It's not enough that we do our best; sometimes we have to do what's required.”

Bra! Bör bankas in i huvudet på svenska regeringen och folk på moderns äldreboende.

crrly

*applåderar med Lotten* Jaaaag vill läsa läsa läsa utredningar, korta som långa, om foge-s och fogevokaler! Skåningarna säger ju köttbullesmet istället för köttbullssmet (vilket säger du numera, Lotten?), och vaaaarifrån kommer foge-s:et i timjanskvist?!

Håkan (hakke)

hakkes miniutredning:

"Foge-s ska infogas efter det andra ordet i en sammansättning med mer än två ord, och på alla andra möjliga och omöjliga ställen som utgör undantag till denna regel."

Eftersom jag är obildad och inte har läst en enda högskolepoäng svenska gissar jag bara. Men det är ju liksom det som är hela poängen med julkalendern!

crrly

Tack Håkan, men nu blev dä väl varken hakke' elle' male'?

Förresten gjorde jag just på telefon ett fel som alltid bara slinker ur mig, apropå vad vi just pratar om: busshållsplats! Jajamänsan. (Som stavas med ä, där fick jag in det också.)

PK

Lotten, det tog ett litet tag innan jag fattade hur bra din toa-gissning var. Men när polletten trillade ner skrattade jag högt.

Du hade fått till en perfekt storlek på tröjan. Och lyckats lura ut rätt adress. Snyggt självporträtt på kuvertet, nu känner jag igen dej om vi skulle råka stöta på varandra på stan eller så.

Charlott

ÅÅÅÅHHH julen är räddad! Och till alla andra, trägen vinner ;0) Man kan gissa fel hela tiden!

The comments to this entry are closed.

Gissa bloggarens identitet!

  • Gissa i kommentarerna! Jag härmar olika skribenter varje dag. Någon svår, någon lätt. Någon död, någon levande. Väldigt många finlurliga. Och finurliga. Välkommen att gissa vems blogg du kikar in i genom att skriva en kommentar! En person per dag vinner något utan att det kostar annat än tankemöda.