« Facit till Julkalendern 16 december 2009 | Main | Facit till Julkalendern 18 december 2009 »

den 18 december 2009

Comments

Anna Toss

Lotten, Miss Gilette, alla:

All Summer In A Day

Béatrice Karjalainen

Tjoho jag hade rätt och jag kommer för alltid minnas en drös titlar av denne man.


@Anna det där är ju nästan fusk ungefär som Agneta som haft flera decennier mer än mig på sig att läsa böcker.

Håkan (hakke)

Precis som fröken pristagare läste jag i barndomen novellen med barnet som blev instängd i ett kyffe av klasskamraterna och som blev kvarglömd där när solen tittade fram för första gången på typ sju år. Fast det var en flicka och hon bodde på Venus, men sådana detaljer ska jag inte vara alltför tvärsäker på där jag läppjar på mitt (nåja) maskrosvin i den gröna skuggan av ett fyrtorn.

Håkan (hakke)

Eh ... hon bodde inte på Venus utan på Mars, skulle det stå. Gott maskrosvin det här. Min röda tråd sprack förresten igen, men det gör inget. Medan jag trillar nerför stupet mot den annalkande julen tvinnar jag för glatta livet och ska nog hinna laga'n igen. Och skulle jag krascha blir det väl en krater som vi kan döpa till Zotten eller nåt.

Lotten Bergman

En sprucken röd tråd är ändå alltid en röd tråd, hakke.

bengt

"Me and Miss Gilette sittin' in a tree..."
Nej, inte alls. Men lycka för oss.

Béatrice Karjalainen

@Håkan (hakke) du får läsa novellen, Anna länkar snällt till den ovan. Insåg när jag kikade att den där har jag också läst för en evighet sedan.

ab

Måste säga att du ligger i och är jätteduktig, Lotten - varken eld, snö eller regn kan hindra din julkalender,

ab

OK, jag kollade - Gud, vilket roligt klipp! De flög som brödsmulor åt höger och vänster.

crrly

Aha. Har hört namnet, såklart, men inte mer än så. Särskilt förvirrade ledtrådarna om svenks anknytning mig, men jag hade kunnat gissa i flera år och aldrig kommit fram till namnet.

Men det mycket ironiska är att jag satt och googlade på honom häromdagen ju... Var det embryo som skrev om Fahrenheit 451 då, tro?

crrly

Förresten, ja, angivet klockslag stämmer; hon är inte mer än knappt fem och jag är uppe med tuppen (=katten). Snart ska jag köra till jobbet, och så som det var igår, när jag grät av skräck och rädsla hela vägen pga allt otäckt jag såg (I D I O T E R), så känns det bra att vara ute i god tid.

Lotten Bergman

Och jag är också uppe, men inte med tuppen utan med en en djefla man och en djefla son i mitt kök. Vi sitter och äter frukost. Tre personer som har slagit upp datorn och kan spilla i tangentbordet när som helst.

En mycket underlig syn.

embryo

kul att sf-temat håller i sej december igenom:

måste korra i facit idag ity igår:

"vi vandrar över science fictionfältet till dom första jaktmarkerna där förfäderna skrev med tvingande bläck: den här antikverande och styltiga stilen kan bara tillskrivas hg wells

17 december, 2009 09:02"

Dammråttan

Jaha, nä då hade jag inte alls kommit i närheten, men det var väldigt trevligt att någon trodde det ett tag i alla fall (not my cup of tea). Nya tag. Fast i dag kommer jag inte alls hinna sitta och klurra.

crrly

Lotten, är ni hemma alltså? I ert kök? Ert eget?

Ö-helena

Äsch, ge mig några slarvigt skrivna seriemördardeckare bara jag slipper läsa science fiction, hur välskriven den än är. Förresten lärde jag mig läsa innan jag fyllt fyra, fast inte har jag fått nåt nobelpris för det. Inte ens nåt pris till Alfreds Nobels minne om man ska vara petnoga.

zkop

De författare som dök upp i mitt huvud och som jag googlade på innan jag fann rätt man, var
1. den store inom sf-genren Isaac Asimov
2. Han med havet, som reste runt var Jules Verne (INTE Hemingway som Lotten trodde). Han med en världsomsegling under havet och Jorden runt på 80 dagar. Han betraktas som en föregångare till genren. Jag avfärdade honom raskt (i detta sammanhang).
3. Edgar Allan Poe, som också betraktas som en föregångare, vars sista ofullbordade text heter the Lighthouse. Undrar om Bradbury läst den?

Susanna Caleklint

Åh, vad skönt. Jag kände inte till den här människan alls. Slappnar och och ger mig på nästa.

Görel

Jamen det var väl typiskt! Här är en författare som jag borde kunna utan och innan, jag plöjde verkligen allt han skrev. Och så hade jag inte tid att gå in på hela dagen igår. Och varför, VARFÖR, gick jag till facitsajten nu? *bankar huvet i väggen*

Cecilia n

Och jag som förstod att det var han som har skrivit Jurassic Park och maus till Sphere, Michael C nånting.

Nu blir jag ungefär lika putt som min mamma som tyckte att alla ledtrådarna på Churchill stämde på Kaj Munck.

PK

Jag undrar vad det var för en bok jag trodde att der var. Läste den för några år sedan men kommer inte ihåg titel eller författare. Jag tyckte dessutom inte om den. Men vilken var det?

Dieva

Äsch, idag var jag helt fel ute. Läser gärna SF men av någon anledning har jag inte läst Bradbury - varför kan man ju undra.
men min DRT blev mindre skör.

Lotten Bergman

Görel: Man kan inte skippa dagar!

Crrly: Du ser inte de vanliga inläggen för bara hemlisbloggare? (Ja, vårt eget kök, men bara i halva huset.)

Nu ska jag rätta
1) embryo & sf
2) Hemingway och Verne.

Lisa

Vill bara försynt påpeka att en av hans vackraste romaner Dandelion Wine först förekom som novell i amerikanska Gourmet.

Yvonne

Inte konstigt alls att jag inte förstod ett dyft igår. Jag kan inte påminna mig att jag någonsin läst något av honom. Möjligen "Farenheit 451" någon gång på gymnasiet, men det var ju i så fall över 25 år sen!

Verify your Comment

Previewing your Comment

This is only a preview. Your comment has not yet been posted.

Working...
Your comment could not be posted. Error type:
Your comment has been posted. Post another comment

The letters and numbers you entered did not match the image. Please try again.

As a final step before posting your comment, enter the letters and numbers you see in the image below. This prevents automated programs from posting comments.

Having trouble reading this image? View an alternate.

Working...

Post a comment

Your Information

(Name and email address are required. Email address will not be displayed with the comment.)

Gissa bloggarens identitet!

  • Gissa i kommentarerna! Jag härmar olika skribenter varje dag. Någon svår, någon lätt. Någon död, någon levande. Väldigt många finlurliga. Och finurliga. Välkommen att gissa vems blogg du kikar in i genom att skriva en kommentar! En person per dag vinner något utan att det kostar annat än tankemöda.