« Facit till Julkalendern 18 december 2009 | Main | Facit till Julkalendern 20 december 2009 »

den 20 december 2009

Comments

Citronen

Inte för att det är nåt fel på Herta (HB?) men Christer Ulfbåge skulle helt klart ha varit ett mycket roligare svar på dagens lucka.

Béatrice Karjalainen

Fan att jag skulle ånga mig där på morgonkvisten för sen gick jag med det gnagande precis hela dagen. Men det var ju så sjukt enkelt. Men så kommer Lotten och säger att det skall vara svårt, så litar man ju inte på intuitionen. Jag har läst HM en gång och nu nästan lovat att läsa en till. Jag och Jimmy brukar roa oss med dubbelrecensioner på pocketblogg.se och senast var det Hjärtdjur som blev vårt mål. Jag fattade typ nada medan Jimmy gillade den jättemycket. Men likt förbannat har vissa fraser och bilder från boken bränt sig fast i skallen på mig. Och den konstiga känslan som boken lämnade efter sig väcktes i morse av den första meningen av HB.

godiva

Ypperligt käckt när man får känna sig bildad, aktuell & beläst! (Fast man bara tog det på näsduken...) Tack & godnatt!

Anna Toss

Så här va: Jag försökte låta som om jag hade en susning, eftersom jag inte hade det. Svamlet ledde (via red herring och röd näsa) till namnet Rudolf. Jag kollade på Wikipedia efter en lämplig Rudolf att skryta med och fann Rudolf Eucken, tysk filosof. Först EFTER att jag postat kommentaren läste jag igenom artikeln ordentligt, och fann då till min fasa att han skulle kunna vara hemlisbloggaren, to a tee!

Så när jag träffade dig på blöggen Lotten så tänkte jag att jag måste be om ursäkt, för att jag kanske hade gjort elefant-i-porslinsbutik-tricket. Även om det verkade ganska osannolikt. Men konstigare saker har ju hänt!

Béatrice Karjalainen

Hmm vi kommer få problem den dagen en HeblisBloggare (aka HB) verkligen har de initialerna :-)

Agneta

Min första tanke då jag läste luckans text var Herta Müller, men att två dar i rad fatta direkt kändes inte troligt.

I stället fick jag för mig att det kunde vara en enkel text som fått klä sig i utstofferade kläder. Så jag tog fasta på näsduken, snuva och dagens snöande (jag har få gånger sett så mycket snö i Lund under de dryga 40 år jag bott här - och sällan snö före jul) ledde tanken till »Tomtegubben som hade snuva« av Felix Körling.

Nästa gång jag tittade in återgick jag till morgonens tankar och landskoderna RO och DE gav besked om att det borde vara rätt. Så mitt HM (som jag inte alls besökt i dag) var helt medvetet.

zkop

Vid 18-tiden gjorde jag en googlesökning på två ord; näsduk författare. Google svarade Herta Müller. Så enkelt kan det vara.

griskindspatrik

äh, jag som va så säker på attdet va Dan Brown som jag i och för sig inte heller läst. nåja

Pysseliten

Ouiii! Nu kan Karlsloken (aka PK) och jag gå arm i arm i och vara snygga ihop, Tack Lotten!

Plastfarfar

Jag hade inte en susning men var på vippen att namnge henne bara av den enkla orsaken att Lotten brukar ha med årets Nobelpris, men det kändes fel. Tur det.

PK

Ingen som vet vad ekorren som jag gissade på heter?

ab

Grattis fru Decibel! Grattis Beatrice!

Men alltså vaddå, jag skrev i alla fall: "Är vi ute efter en Müller"? när fru Decibel praktiskt taget skrivit lösningen på min näsa.

Vidhåller att "att känna är att veta om den envisa är ond

som är en cirkel – är en förkylning

men säger det gör man inte till någon" är åt pepparn som svenska betraktat - vilket inte trista Hertha är! På tyska heller, I presume.

För övrigt ser den nedersta Müller-bilden precis ut som den första författarbilden de tog av mig till min första bok. Skitkul. Tänk hur bra det kunnat gå om jag godkänt den?

ab

Alltså inte den nedersta, utan färgbilden. Den där hon ser helskum ut.

(Det är så här det blir femton kommentarer. Man är glömsk&virrig.))

Görel

Åhå, var det på det viset! Jag har inte läst damen i fråga, men jag tror mig ändå kunna påstå att hon inte är lila rolig som Eddie Izzard.

Görel

Ja, alltså "lika rolig" skulle det ju vara. Och min överblivna biljett hittade en glad ägare.

Malinka

Ibland upptäcker man att hjärnan släckt lyset utan att man upptäckt det. Jag läste, okarakteristiskt nog, näsdukstexten i sin helhet, men tydligen fastnade den inte alls.

Nåja.

*imiterar en velociraptor*

(Det är det enda jag har gjort sedan i går kväll. Maken och barnen ser milt förvånande ut.)

Ö-helena

Nu har jag ju som sagt fortfarande inte läst Herta Müller (jag är lite barnslig på det sättet: har jag inte läst årets litteraturpristagare i förväg så vill jag helst vänta ett par år tills det värsta har lagt sig), men jag måste säga att de där styckena du citerar här är fullt begripliga. Men det kanske är jag som är konstig.

Lotten Bergman

AB: Den konstiga svenskan (som inte stämmer med Hertas stil) var instoppad med flit för att ni skulle börja rota just där. Och förhoppningsvis komma på vad jag hade gjort och därmed lösa gåtan.

Nu ska jag också leka Eddie Izzard! *imiterar en velociraptor*

ab

Huh...?

Yvonne

Jag blir så glad när jag inser att det inte är konstigt att jag inte förstått vare sig hemlisbloggare eller ledtrådar. Jag har ju inte läst Herta Müller och känner inte heller någon direkt längtan att göra det.

Håkan (hakke)

Kvack! Jag har alls icke tolkat RO DE som Demi Moore. Den som minns lucka 18 vet att jag redan där bestämde vem jag skulle gissa på igår som ledtråd (om än långsökt) till Min RT. Där för övrigt HM passar precis lika bra (om än mindre långsökt).

Jag har för övrigt försökt läsa DN-artikeln med hennes nobeltal två gånger nu men det har kommit något annat emellan ungefär halvvägs. Till exempel en julkalender!

Cecilia N

Jaså var det landskoder.
Jag fick dem till Rode som ett namn eller, omstuvat, till oder, vilket jag var tydlig med när jag skrev ELLER. Trodde jag. Att skriva "Hm" med versaler rätt igenom verkade övertydligt. Trodde jag.

Ack ja. Nu ska vi se vem jag inte kan idag.

Ökenråttan

Men ab, det var väl inte fru Decibel som skrev dej på näsan utan snarare Ökenråttan. Va?

Verify your Comment

Previewing your Comment

This is only a preview. Your comment has not yet been posted.

Working...
Your comment could not be posted. Error type:
Your comment has been posted. Post another comment

The letters and numbers you entered did not match the image. Please try again.

As a final step before posting your comment, enter the letters and numbers you see in the image below. This prevents automated programs from posting comments.

Having trouble reading this image? View an alternate.

Working...

Post a comment

Your Information

(Name and email address are required. Email address will not be displayed with the comment.)

Gissa bloggarens identitet!

  • Gissa i kommentarerna! Jag härmar olika skribenter varje dag. Någon svår, någon lätt. Någon död, någon levande. Väldigt många finlurliga. Och finurliga. Välkommen att gissa vems blogg du kikar in i genom att skriva en kommentar! En person per dag vinner något utan att det kostar annat än tankemöda.