« Facit till Julkalendern 21 december 2009 | Main | Facit till Julkalendern 23 december 2009 »

den 23 december 2009

Comments

Helene (Här, sätt dem var du vill: `´´^')

Nä, det var inte representativt, Lotta! (Jag har en innestående kalla-Lotten-för-Lotta sedan mitt namn blev felfnuttat någongång 2008, men har inte vågat utnyttja det förrän nu.)

Men jag gillar "Hélènë", det ser ut som ett Nobelprisnamn.

Luna

Men hallå... jag vill också vinna en tröja? Fanns jag inte med i hatten? Var jag i alla fall för subtil med ciggen? Hade jag skrivit bloss hade ju ALLA hajat. Ju.

Vi delar dock ovana, Bolinder och jag. Och jag har varit svag för henne sedan jag var liten, det hänger liks ihop med en mycket älskad mormor och en röd hörnsoffa där två generationer satt i varsin ände och läste tillsammans, fast för sig själva ändå.

Nåväl. Jag får väl köpa min tröja för pengar. För mig finns ej annat att få...

Lotten Bergman

Du var med i hatten, Luna! Du lades ner ungefär kl. 11:58. Notarius publicus godkänner inte slarv sedan gårdagens fadäs.

Luna

Okej, jag litar på att du korrekt har utfört Lottningsförfarandet. Som kommunal tjänsteman kan jag bevilja tillstånd om du skulle behöva, förresten.

Min heder och ära säljes lätt för en tisha.

Ö-helena

Hattspåret börjar bli rätt hett, måste jag säga.

Luna

För övrigt innehar jag vad gäller onödigt omvänd ordföljd och byråkratisvenska fullständiga rättigheter, om detta kan man läsa i mitt anställningsbevis.

Lotten Bergman

Oooh, har du läst grabben som gillar kanslisvenska, Luna? Han är jättebra!

http://tinyurl.com/yfne5ks

Lotten Bergman

Oh no, han blev inte klickbar.

Men nu.

Åsna

Jag är nog rätt mycket som Bodil Malmsten innerst inne. Fast jag gillar kommentarer i min blogg. Fast nu har jag blivit paranoid och bloggen har avlidit lite smått. Funderar på att skriva en bok istället, sen kan du ha mig som hemlisbloggare. Alla kommer att förstå att det är jag när kiss och bajs nämns i var och varannan mening. (Det är inte kisset och bajset som gör mig lik Bodil Malmsten, jag tror inte att hon är sån.)

Ökenråttan

Ska man avslöja sitt förslag till DRT nu? Jaha. Min var fyrställiga tal som slutar på 4. Men det höll inte ända fram till nu, ens.

Dieva

Men kan nån förklara "traktorn och hunden" - ledtråden?

Då spårade jag definitivt ur. På traktorfronten saknas mycket material i Wikipedia, bar så ni vet.

Dieva

... bara ...

Sanna

Min traktor var en Volvo BM. BM alltså. Vet inte om det var samma traktor som andra pratade om.

Görel

Äsch då, jag försökte verkligen vara först med mitt "sitta bekvämt i fåtöljen", det var kanske alltför inlindat!

Så här i elfte timmen inser jag att ser ganska mörkt ut för mig för att få en bloggtröja i år, kallsvettigt undrar jag om jag har gjort fel hela tiden och därför inte hamnat i hatten?

Malinka

Oiii! En tröja! På en lucka som jag kunde också! HURRA!

Nu ska jag kolla på min 2007-tisha vad jag kräver för storlek.

Håkan (hakke)

Tage Danielsson har skrivit en dikt om traktorn Bolinder Munktell (reservation för eventuellat felstavningar) och Hasse är känd för sina limmerickar. Tänk om hattarna trots allt är villospår och Svenska Ord är årets DRT?

(Pepparkakor? Toalettbesök?? Ja hur tänkte jag nu egentligen!?!?)

Lilla E

Instämmer i Malinkas Oiii och HURRA!

Jag drar xs vilket ju enligt uppgift Lotten fortfarande har i lager.

Julstämning önskas er alla; inte nödvändigtvis i samma form som här: Lillebror spelar "Nu tändas" på trumpet trots att han inte övat på 10 år. Tur att grannarna är bortresta.

Béatrice Karjalainen

Ha jag gissade rätt även om jag helgarderade med farfar oxå. Nu är sistaminutenshopping hela dagen så lucka 23 får nog vänta.

luna

Tackar för bloggtipset! Sitter just nu och uppdaterar gamla texter och avtal och är bara SÅÅÅ impad av mina föregångares förmåga att undvika alla former av aktivt tilltal. Själv kan jag på min höjd klämma in ett erforderligt här och var.


Lotten Bergman

Stackars Görel, som sitter i en fåtölj utan tröja. Görel, alltså.

(Alla hamnar ju i hatten. Sedan drar jag, även om hatten väljer vilka som hamnar var. Dumma plommonstopet borde ju välja bättre, eller hur Görel?)

Yvonne

Nu blev jag sådär glad igen! Jag hade verkligen aldrig kunnat lista ut hemlisbloggaren om jag så varit hotad till livet. Tänk att man kan bli så glad trots att man inte fattat något!

Görel

Ja, det är lite kallt här i fåtöljen ska jag erkänna. Jag får hålla tummarna inför finaldragningen. Eller säga åt plommonstopet på skarpen, om det kan uppfatta åthutningen så här på avstånd.

Monet

Om du har tid och lust kan du kolla vad jag numera tycker om Bodil. Jag uttrycker det på min egen blogg, Livet i en sydfransk by: http://sydfranskby.blogspot.com

Att jag överhuvudtaget framför mina synpunkter beror på att hennes sista bok i hög grad stör mig som nyinflyttad invandrare i det land hon nu på olika sätt har negativa synpunkter på.

Hennes och min hjärna går heller inte längre ihop och jag tror att det är alldeles livsfarligt att utesluta kommentarer och tankar för den man skriver till. Även om man som hon säger sig inte ha en målgrupp. Men den är alldeles tydligt klar på pr-sidan finistere. Jag har varit en uppskattande läsare, numera blir jag bara beklämd.

Verify your Comment

Previewing your Comment

This is only a preview. Your comment has not yet been posted.

Working...
Your comment could not be posted. Error type:
Your comment has been posted. Post another comment

The letters and numbers you entered did not match the image. Please try again.

As a final step before posting your comment, enter the letters and numbers you see in the image below. This prevents automated programs from posting comments.

Having trouble reading this image? View an alternate.

Working...

Post a comment

Your Information

(Name and email address are required. Email address will not be displayed with the comment.)

Gissa bloggarens identitet!

  • Gissa i kommentarerna! Jag härmar olika skribenter varje dag. Någon svår, någon lätt. Någon död, någon levande. Väldigt många finlurliga. Och finurliga. Välkommen att gissa vems blogg du kikar in i genom att skriva en kommentar! En person per dag vinner något utan att det kostar annat än tankemöda.