« Facit till Julkalendern 23 december 2009 | Main | Den röda tråden 2009: DRT special »

den 25 december 2009

Comments

Béatrice Karjalainen

Din luring, fattade ju helt fel, trodde du menade att de gjorde något före sommaren 1933. Fingrarna är blågooglade. Tyckte jag var så duktig som hittade dem i ett sommarhus tillsammans.

Tack så hemskt mycket för julkalendern, den förgyller verkligen en trist december. Enda anledningen att längta efter julen (eller egentligen inte för då tar ju kalendern slut). Får se om DRT dyker upp i drömmarna i natt eller om facit hinner före.

Smultronblomman

YES!!!!

Dieva

Wow! Jag var helt fel ute men har uppenbarligen inte lockat med mig några.

Men DRT håller fortfarande i sin nuvarande tappning. Alltid något.

Anna Toss

Vägen till Klockrike har jag läst minst tre gånger, men det hade jag inget för idag. Men tack iallafall för det hela! God jul!

familjen vovvamomo

Var gissar man på röda tråden nu då?

Luna

Märkligt att Aniara och Animalen alltid sitter ihop i mitt huvud. Måste bero på att jag kompat dem ungefär samtidigt.

HM fanns i alla fall i sinnevärlden, men stackars Henriksson dök aldrig upp - tvärtom blev stackarn anklagad för att uppvisa likheter med Brasse, Grynet och Filip/Fredrik. Tycker rent synd om karln.

Béatrice Karjalainen

Jag hittade AH genom att slå upp versmått i Wikipedia som länkade till honom och där stod hans mellannamn som stämde så bra. Sen så körde jag lite wikipedia på det andra namnet och fick plöja några sidor innan jag gav upp. Googlade istället wikipedia, namnet och en fras ur HB-texten minns inte vilken och hittade HM.

Lotten Bergman

Ja, var gissar man på DRT? Tänkte inte på det. Hm. Här? I förra luckan? Spelar egentligen ingen roll -- jag ser ju allt!

Niklas

Idag har verkligheten varit alltför påtaglig. Jag har varken kunnat läsa, fundera eller googla i den utsträckning jag velat.
Tack til Lotten och alla i båset för underhållningen under december! Vad trist det hade varit utan er! Hoppas vi ses nästa år.
Min röda tråd sprack på bokmalen Bradbury men det blir spännande att se facit!

Lotten Bergman

Men, Niklas, jag tror att era DRT:ar är bättre än min mesiga.

Luna

Återkommen från mässa och vickning. Om röda trådar har jag inte mycket att skriva, annat än att det där med rymden och himlasfären har dykt upp på flera ställen.

Och kära Lotten, mottag mitt allra julevarmaste tack för vansinnigt rolig förströelse! Väninnan som är av en mer cynisk art undrade varför du ägnar dig åt detta - med fransk Karenina-bluff-blogg i minne vill hon inte riktigt tro att du gör det för skojs skull. Jag har försäkrat henne att man inte blir reklambombad eller utsatt för någon slags sublim hjärntvätt. I och för sig är det lite lätt beroendeframkallande - jag sitter bevisligen framför datorn kl 01:45 på julnatten.

Tack till alla medskapare av denna cyberhappening också - utan er vore det dubbelt så svårt och bara hälften så kul! Nu är linserna så torra att en ramlade ut på tangentbordet. Dags att knoppa!

Håkan (hakke)

Nej men herre min je, Alf Henrikson av alla stora idoler. Harry fick jag fram med hjälp av klara och tydliga ledtrådar från matskribenter och andra, men Alf. Stackars Alf var alldeles borta i mina hjärnvindlingar. Jag är inte hälften så beläst som jag kunde (borde) vara så även om Alf Henriksson är en rimidol har jag långt ifrån läst alla hans verser. Det ville jag göra, tänker jag för tionde gången.

Tack kära Lotten, kalendern har varit en veritabel guldgruva i vintermörkret!

Lotten Bergman

Psst. Jag har lagt ut den röda tråden!

Görel

Jag började ana så smått när jag läste ikapp kommentarerna, vilken bra avslutning!

Ett jättetack till Lotten som återigen har förgyllt december på sitt oefterhärmliga vis! Och tack alla båsinnevånare utan vilka kalendern inte skulle vara densamma.

God fortsättning!

Bengt O.

Att Harry Martinson fick "dåligt samvete" för sitt nobelpris tvivlar jag på. Det var väl snarare så att han ifrågasattes av svenska besserwissrar med den lismande skallerormen Lagercrantz i spetsen. Denne högg ju också Ingmar Bergman, Jolo, Per Rådström m.fl. i ryggen. Och Tingsten förstås.

Eyvind Johnson är en stor europeisk författare. "Hans nådes tid" handlar om mig.

Varje gång jag besöker Stockholm försöker jag hitta Alf Henriksson på antikvariat. Han citeras också regelbundet på mina diverse bloggar.

This being said, kunde jag absolut inte gissa din gåta.

God fortsättning.

Ö-helena

Jag trodde ett tag på Bertrand Russell och Gottlob Frege, men det var väl tur att jag aldrig hann gissa på dem då. Det hade ju varit pinsamt!

Håkan (hakke)

@Ö-Helena Dina gissningar är aldrig pinsamma. Ibland är fel mera rätt än rätt, jag jublade åt Sokrates och Platon.

ZKOP

Fast ordet higginskofta kan han väl ändå inte ha sagt på trettiotalet? Petitess. Varför inte, förresten, han kanske var först med ordet, vad vet man?

Harry Martinsons tragiska barndom var nog skulden till hans tragiska slut. Han följer ett mönster, som inte är ovanligt bland författare, ett mönster som jag intresserat mig för.

En gång bad en man mig att läsa "Hans nådes tid", åtminstone de första 50 sidorna. Jag läste 50 sidor. Snart måste jag läsa hela, när jag ser hur mycket den kan betyda för en människa.

Béatrice Karjalainen

Undra om Wikipedia förundras över ökningen över träffar i vissa artiklar under december månad. Jag menar hur många goglade inte sig inpå Higgingskofta odl?

Lotten Bergman

Men nu får vi nog acceptera begreppet higginskofta eftersom den dök upp i pjäsen redan 1913/14 och han hade kofta redan då. I Sverige? Premiär med Jarl Kulle 1959, säger ni? Pfft. Fakta, vad ska man med sånt till?

(Ack. Den som ändå hade varit teatergående 1959.)

Agneta

Lotten, varmt tack för den glada lek!

The comments to this entry are closed.

Gissa bloggarens identitet!

  • Gissa i kommentarerna! Jag härmar olika skribenter varje dag. Någon svår, någon lätt. Någon död, någon levande. Väldigt många finlurliga. Och finurliga. Välkommen att gissa vems blogg du kikar in i genom att skriva en kommentar! En person per dag vinner något utan att det kostar annat än tankemöda.