« Facit till Julkalendern 20 december 2009 | Main | Facit till Julkalendern 22 december 2009 »

den 22 december 2009

Comments

Béatrice Karjalainen

Jag igen (btw har inte tröjan hittat upp till mörkaste Boden ännu)! Tjoho och i sista stund lyckades jag ju knäcka dagens lucka dessutom.

Du är inte ensam om att tycka att ´ är jobbig, tanten som registrerade mitt namn på pastorsexpeditionen valde också att plocka bort den. Så i folkbokföringen står det utan. Så jag lystrar till båda. Men mest lyssnar jag till Bea (som jag av någon anledning inte använder som nick). Får väl byta till beastankar som jag har överallt annars.

Håkan (hakke)

HURRA! JAG VANN JAG VANN JAG VANN! SÅ VERSALT!!!

Béatrice Karjalainen

Grattis hakke och Leopardia.

Håkan (hakke)

Vilka snygga hattar de har förresten. Och stövlarna var väl också helt okej. Undrar om det är en sådan hatt expertisen rullar när den hattar runt på sin lokal och dricker glögg tills den är alldeles i hatten?

Lotten Bergman

Nämen har du inte fått tröjan? Vaffa... (Förra året var det också en tröja som kom bort.) Vi väntar ett tag och kollar sedan -- som vinnare två gånger ska du ju ha en gammal dassig bok också!

Hörni om det är fler som inte har fått sina tröjor: säg till! (AB, Fredrik I och några till som har fel storlek har inte fått, det har jag koll på.)

Heléne

Jag blundar, tar tre djupa andetag och låtsas sedan att fnutten inte alls är placerad på fel ställe.

Lotten Bergman

Bra, Hêlènë!

Ingela

Oj, hade jag halvrätt, jag som bara gissade rakt ut. Jag har undvikit en timmerstock i skallen i dag så jag tänkte att på en sån turdag måste man ha en lott i hatten.

Åsna

Dåligt av mig, gamla Brittan har ju varit min idol länge. Min t-shirt passar förresten finfint, men den är inget tält. :-D

PK

Så man kan vinna två gånger. Hurra för plommonstopet. *håller tummarna så hårt att det är svårt att skriva*

Fredrik I

Jag har visserligen annat för mig (Jobb förstås, men i eftermiddag har jag jobbat färdigt för i år. Woo-hoo!), men jag gissade ju faktiskt på Tjechov och Knipper igår. Två gånger. Såvitt jag kan bedöma är det ungefär så långt från Britney man kan komma.

Pysseliten

Tanken på Britney och Madonna susade genom mitt huvud igår, så irriterande!

Olsson

Béatrice - du kan lägga till fnuttarna alldeles gratis på Skattekontoret!

Niklas

Det var första gången i år jag inte visste förrän facit kom. Britta Spjut är långt bortom min horisont och madonna skymtar jag väldigt sällan. Och att de pussas - vem bryr sig?

crrly

Hohoho, jag råkade ju t o m nämna lilltjejen med namn där, men sen kollrade jag ju bort det med en massa gamla hårdrocksfarbröder istället för popmormor! :-)


Och apropå versaler och Gemener så kan man ju stillsamt påpeka/förundras över det faktum att Lotten (lotten?) envisas med "Crrly" med versalt c medan hakke alltid få ha sitt gemena lilla h. Orättvist?

Smultronblomman

Det är en SÅ himla skön känsla när alla bitar faller på plats. Jag fattade av kommentarerna att det var Brittan, men fick inte ihop det med den äldre mer erfaren mannen. Tills jag mindes just "Kyssen" mellan Madonna, MCR, Briney, BS och även Christina Aguilera, CA. Beskrivningen av händelsen framförde det faktum att Madonna varit utklädd till man... Då begrep jag ledtrådarna bättre.
Men det kunde även varit Britneys relation med Justin Timberlake. Britney var oskuld, vilket noga framhållits emedan han varit med förr, om man säger så. Att Britney blev av med oskulden i denna realtion sågs inte med blida ögon i vissa kretsar. En svensk, mycket religiös artist hade, enligt medierna, uttalat att om Britney bara bad tillräckligt mycket skulle det så att säga göras ogjort.... Någon som sällar sig till den åsikten. Inte jag.

Lotten Bergman

Ve och fasa! Fredrik I missade hatten för att jag läste fel!

Notarius publicus tar sig för pannan och lovar bättring. Sedan slår han något hårt i huvudet på Julkalenderskan.

Lotten Bergman

Crrly (får man ha versal inledningsvis eller funkar det som "von"?) -- hakke har förklarat för mig att det ska vara h och inget annat. Embryo har jag däremot sett skriva sitt namn med E, så det anammade jag omedelbart. Ska det vara crrly så skriver jag crrly även om det kräver koncentration som nästan når fnutthöjder.

ZKOP

Oops!... I did it again. Toxic. Blackout. Womanizer. Jag skrev nästan enbart titlar i kommentarerna. Först på svenska, men senare när Niklas skrev om mungiporna, övergick jag till engelska. Hoppas ni inte trodde jag menade "Boys! You drive me crazy" med mera. Det är också titlar.
Får så mycket inspiration av Lottens Julkalender och kommentarerna! Idag ska jag till biblioteket och låna Tjechovs brevväxling. Älska mig och skriv.

Fredrik I

Äsch, Lotten, ta det inte så hårt. (Och framför allt, slå inte så hårt.) Jag har ju redan vunnit en tröja i år och är själaglad över den. :-)

Det gör du rätt i, ZKOP. Jag har inte läst den själv, men jag hörde Philip Zandéns och (tror jag) Gunilla Röörs uppläsning som radioföljetong för några år sedan och var trollbunden. Mycket nöje!

Fredrik I

http://www.sr.se/sida/artikel.aspx?programid=1111&artikel=254107

Japp. Gunilla Röör.

PK

Jag hoppas att Julkalenderskan hade hjälm och att notarius publicus hade svaga armar.

Verify your Comment

Previewing your Comment

This is only a preview. Your comment has not yet been posted.

Working...
Your comment could not be posted. Error type:
Your comment has been posted. Post another comment

The letters and numbers you entered did not match the image. Please try again.

As a final step before posting your comment, enter the letters and numbers you see in the image below. This prevents automated programs from posting comments.

Having trouble reading this image? View an alternate.

Working...

Post a comment

Your Information

(Name and email address are required. Email address will not be displayed with the comment.)

Gissa bloggarens identitet!

  • Gissa i kommentarerna! Jag härmar olika skribenter varje dag. Någon svår, någon lätt. Någon död, någon levande. Väldigt många finlurliga. Och finurliga. Välkommen att gissa vems blogg du kikar in i genom att skriva en kommentar! En person per dag vinner något utan att det kostar annat än tankemöda.