« Facit till Julkalendern 10 december 2010 | Main | Facit till Julkalendern 12 december 2010 »

den 12 december 2010

Comments

Ö-helena

Mäh! Jag som trodde att Birgitta syftade på den där träskulpturen som föreställer den heliga Birgitta med avbruten (avskavd? avtrillad?) näsa. (Det vet ju alla att Daniel Westling är hennes släkting i rakt nedstigande led.)

Fredrik I

http://www.youtube.com/watch?v=Lv4t84A1rL0

Örjan

Tillfälligheter.
Min Berg hittade jag bekräftelse på i Christian Berg, som skrivit/komponerat(?) musicalen Pinocchio.
Birgitta med efternamnet Götestam som regisserat en svensk uppsättning.

Marius

Nämen! Här jag hem i nästan ottan efter att ha varit ute på dåligheter (eller ja, det var ju snarare ganska städat och väldigt trevligt) och vad ser jag? Jag är inte kvar i plommonstopet, ety jag är dragen ur det! Hurra!

Dina

Lugn, Lotten. T o m när någon skriker ut det så tidigt som Bladfia gjorde så tar det mer eller mindre hela dagen för någon som jag att lista ut det ... (med mellanslag!)

Rosman

Tack för upplysningen om Cool lodis. GePetter var roligt...

Citronen

En uggla är en uggla är en varg är en err, ähh , vee ... (kolla mellansl...)

Emelie Uggla var ju Verner von Heidenstams första fru. Olga och Greta var fru nr 2 och 3. Verner den rackaren hade tydliga kopplingar till Heliga Birgitta, Tycho Brahe och strindBERG (men August hade fel ellipsligatur ... om det nu ska vara så noga). När polletten trillat ner, även på mig, förvandlades Uggla helt enkelt till Räven, lurendrejaren Ärlige John. Ja, eller möjligtvis den bruna katten Gideon ...

Kan även meddela att jag (okejdå, google) hittade "Docka av svenskt konstsilke från Borås. Birgitta Cordonné". Bullseye!

Ryggningen av halmtaken gjordes med ”dockor”, d.v.s. halmkärvar fästa med slanor ovanpå löshalm, enligt gängse tradition på Ven. Hela Ven är alltså fyllt av dockor. Kan det bli mer rätt?

Magnus o Brasse. Allt är förlåtet ...

Amiechan

Äsch, inte hade ett självmord hejdat Disney! Disney har ju gjort "Ringaren i Notre Dame", "Pocahontas", "Den lilla sjöjungfrun" osv. Bokens slut (eller verkligheten) är inget som någonsin hejdat Disney.

Patr (Griskindspatrik alltså)

De Berg, Cyrano förstås men jag hittade nåt märkligt nässällskap i Lund och Birger Berg.

Bladfia

Förlåt Lotten och alla stammisar, jag läste inte instruktionen ordentligt. Klantigt av mig.

Ökenråttan

Men har ni SETT DIsneys Pinocchio? Den är ju ruskigt otäck! Hade jag fått se den som liten så hade jag väl dött av skräck och fått mardrömmar för resten av livet. Den förfärliga valen som äter upp P:s pappa, Pleasure Island där vanartiga gossar blir förvandlade till ängsligt skriande små åsnor - nej säjer jag! Lille Maken och jag såg filmen en höstvecka då vi fått låna kompisen Larses hus vid havet för ett par år sen och vi har knappt hämtat oss än.

Anna-Eva

Men åh! Jag har fått ett omnämnande, vilken ära :)

Håkan (hakke)

Jag kunde! Oj. Vad är det som växer mellan ögonen. Aj, den slog i skärmen!

Lotten Bergman

Bladfia: Det gjorde alls ingenting -- du ser att förvirringen ändå var så total som den ju ska vara! Hurra!

Jag måste säga att era Birgittor och Berg-människor passar alldeles utmärkt in. Mycket imponerande! (Vad jag VILLE att ni skulle tro var att att Chris de Burgh hade ett litet finger med i spelet.)

Sätt plåster på näsan, hakke.

Dieva

Så irriterande, kom nästan fram till svaret men gick vilse på slutet.

Nåväl, fler förvirrande dagar kommer.

PK

Den som har sett filmen Roxanne inser nog att Steve Martin inte var en så bortitok gissning. Fast helt fel förstås.

Lotten Bergman

PK: Du ska veta att Steve Martin fanns i luckan under tillverkningen. Har du sett när han spelar mot Goldie Hawn i HouseSitter (1992)?

Örjan

Pinocchio den gamle?
http://www.youtube.com/watch?v=3KkOQds1Thk

The comments to this entry are closed.

Gissa bloggarens identitet!

  • Gissa i kommentarerna! Jag härmar olika skribenter varje dag. Någon svår, någon lätt. Någon död, någon levande. Väldigt många finlurliga. Och finurliga. Välkommen att gissa vems blogg du kikar in i genom att skriva en kommentar! En person per dag vinner något utan att det kostar annat än tankemöda.