« Facit till Julkalendern 12 december 2010 | Main | Facit till Julkalendern 14 december 2010 »

den 14 december 2010

Comments

Fru Decibel

Lite rätt hade jag ju då. Jag trodde det var Ernst Teodor Amadeus Hoffmann derselbe, han med äventyren. Och det finns en cykel som heter Hoffman.

Håkan (hakke)

När Lisa FW kommenterade sa det bara klick. Jag känner mig lite som kungen.

leopardia

Det här med ugglan - bortsett från den slående likheten - råkade jag hitta hur mannen bakom Ecstacy refererade till sin lilla klubb som The Owl Club, men jag är säker på att Hofmann även han tillhörde den. Kunde dock inte hitta några sk. bevis.
Jag läste just på Lottens andra sajt om skillnaden mellan kort och långt -, men jag hittar bara ett på mitt tangentbord och ber härmed om ursäkt för ifall jag använder - av fel längd.
Och till sist, jag försökte i ett tappert försök haka på Fru Berg-gissningen - om någon undrar över varför jag pratade om Margareth. Detta av den enkla anledningen att jag läste i någon tidigare kalender att man gärna fick skapa förvirring.

Fredrik I

Hahaha, jag sitter här och funderar på om jag ska framhärda i åsikten att HB igår var Ulf Lundell. Jack Offenbach. Cykelturen med problembarn. Intresset för kemiska substanser. Jag tyckte att det var klart. :-)

Men jag får glädja mig åt två saker. 1) Jag förvirrade säkerligen många av er, och 2) jag fick tänka tillbaka på min egen cykelsemester.

Sanna

Jaha jag var inne på fel Hoffmann. Originalet. Det bar därför det inte stämde.

Pysseliten

Oh yeah, förvirring it was!

Lotten Bergman

Cooooooooolt! Stor båsförvirring!

Aha, nu fattar jag -- det är när Lundells Jack är ute och cyklar med sina kompisar (Kjell Bergqvist?) och en av dem kör ner i vattnet, Fredrik I?

Leopardia: Man SKA skapa förvirring och påstå att allt mynnar ut i Orlando Bloom. Och det där med olika längd på strecken är överkurs: skit i det!

Patr (Griskindspatrik alltså)

Men va fan jag var ju inne på Hofman men sen vart jag tvungen att jobba och sen blev det kväll och jg hoppade på gökboet. Så kan det gå. Nöjd med att löst LSD-spåret.

miastick

Åå, honom googlade jag ju igår. Men avfärdade. Jag lär mig mer och mer här, tex säg ja till dina associationsbanor. Härligt!

Ö-helena

Hur kunde så många kunna det? Jag har aldrig hört talas om karln!

miastick

Ja, Jack och Kjell Bergkvist var också min gissning. Fast den skrev jag inte. Idag ska jag posta allt.

Görel

Det här hade ALDRIG gissat på egen hand. Förmodligen inte ens med ledtrådarna som jag inte hann läsa.

Fredrik I

@Lotten. Visst, det var Jacks cykeltur på Gotland jag trodde det handlade om. Även yrsel spelar ju en viss roll på den resan.

Ugglan förstod jag inte, men jag tänkte att Ulf Lundell säkert blivit påhoppad av Magnus Uggla, och eftersom Ulf betyder varg och de båda har vunnit rockbjörnar så var rovdjurschocken ett faktum.

Béatrice Karjalainen

Jag var oxå vaken när facit kom men fick skrivförbud av sambon som tyckte jag skulle sova. Läste och blev skitsur. För min första association var fan det där är ju någon som är hög på droger och vill flyga iväg. Men inte tänkte jag på att Lotten kunde vara så finurlig. Som den droghatare jag är hade jag inte en suuuusning om att det fanns en upphovsman till LSD. Aha om texten varit skriven med en rad för varje mening hade det blivit en akrostikon ni vet ordet jag lärde mig av googlingen för lucka 12.

Lotten Bergman

Hade vi inte sedan flera dagar bestämt att det är ugglan som är en varg?

Béatrice: Jag mötte min djefla man när han var på toa efter tre timmars sömn och jag var på väg upp med en kopp te. Dygnsrytmerna krockar liksom inte ens, de är totalt i ofas!

Lotten Bergman

Och finge jag välja, skulle varenda, varenda, varenda lucka innehålla akrostikon, gärna som flätor. I löööööv them.

Malinka

Men hallå! Jag är verkligen en riktig turknutta. Och så oförtjänt, för hittills har jag bara lyckats gissa rätt på Per Anders Fogelström (och då först efter en massa båshjälp).

Bugar och bockar.

Christer

Leopardia: Här är lite överkurs på överkursen om du har lust.
Se till att NumLock är på. Håll ner Alt-tangenten. Skriv 0150 på det numeriska tangentbordet. Släpp Alt-knappen. Häpp!

leopardia


-

Tack Christer!


Dieva

Jag halkade in på rätt spår via vargen eftersom flickan Lucy som var förebild till Lucy i själva sången har drabbats av lupus. Men sen försökte jag få övriga ledtrådar att passa in på John Lennon och Beatles innan Hakke pekade mig i rätt riktning.

LisaFW

Observera att mitt recept med räkskal faktiskt var en ledtråd. Kitinets upptäckare, minsann.

Lotten Bergman

Jag observerade! Jag observerade! (Men fick googla mig till vad det var jag egentligen observerade ...)

The comments to this entry are closed.

Gissa bloggarens identitet!

  • Gissa i kommentarerna! Jag härmar olika skribenter varje dag. Någon svår, någon lätt. Någon död, någon levande. Väldigt många finlurliga. Och finurliga. Välkommen att gissa vems blogg du kikar in i genom att skriva en kommentar! En person per dag vinner något utan att det kostar annat än tankemöda.