« Facit till Julkalendern 4 december 2010 | Main | Facit till Julkalendern 6 december 2010 »

den 6 december 2010

Comments

Luna

För ordningens skull vill jag bara uppmärksamma läsarna på att jag knäckte det till slut, fast jag länge hängde på Wrigley Field med Sugar Kane. Jag gillar floskler och klichéer, förresten! "Det är det enda vanligt folk begriper" sa en god vän till mig på högskolan.

Lotten Bergman

Då antecknar jag det i kanten på protokollet: "Luna knäckte't".

Håkan (hakke)

Aldrig hört talas om karln! Eller karlarna då, eller bokskräpet. Kan bara hoppas att jag lyckades förvirra någon mer än mig själv med mina barnramsor, som alls inte hade något med gissningar eller ledtrådar att göra, eller ens DRT.

Grattis alla Annor! Ja, i förskott på namnsdagen också. Extra Large grattis till det!

Örjan

Hade inte en aning, men fick "rätt" ändå. Igår skrev jag på Gittos blogg
"I morgon tror jag det blir någon författare som jag hittills aldrig har hört talas om. Är inte lika beläst som du."
Och det var ju rätt.

Dammråttan

Nä, det där skulle jag aldrig ha vaknat mitt i natten och förstått- Aldrig hört talas om. Jag tänkte på nån film. Finns nog fler som använt floskler, min första gissning tex, som jag fortfarande tycker passar in.

Rosman

Var i alla fall skyldig till godishysterin med mina M&M, alt. Eminem...

Dieva

Grattis Anna B!

Ö-helena

Och du har alltså varit tvungen att läsa skiten bara för att kunna skriva en lucka? Då är det väl nästan du som är helgonet i sammanhanget.

Ökenråttan

10.03 skrev Ökenråttan M.M. Va?

Anna

Inte ens fem Annor på två dagar skulle vara konstigt, i denna värld där vi Annor kommer att härska milt men bestämt en vacker dag.

Anna

PS Boken var verkligen ingen höjdare (filmen visste jag inte ens fanns) men jag måste protestera om flosklerna. Alltså, visst finns det gånger när flosklerna bara består av fett och socker. Men ibland (ganska ofta) ligger det kloka tankar därinne (precis som om man hade skrivit visdomsord på små lappar och bakat in dem i flottyrmunkar). Så kasta inte alla floskler överbord! Smaka på dem först!

Görel

Grattis nästa Anna!

Det där med citrongodis kopplade jag inte alls, visste inte ens att skräpet var filmatiserat. Men det är ju en amerikansk skapelse, så varför vara jag förvånad.

Och min så kallade ledtråd (om nu nån är intresserad) försökte leda till Al-bom, alltså ett träd med kottar, och så var ju den svenske skidskytten som bommade mer än träffade i gårdagens tävling.

Görel

Och om man nu ska vara petig så är Albom född 1958 och är 52 år, och inte född 1952 och 58 år, allt enligt Wikipedia. Men who cares.

Anna B

Hurra! En t-shirt till mig! Den passar extra bra idag för det töar i Skåne.
Jag har inte läst denna klokbok men titeln etsade sig fast och flosklerna dyker upp lite här och där. "Sometimes you cannot believe what you see, you have to believe what you feel" fick mig först att tänka på Whoopi Goldbergs snurriga medie i Ghost. Stort tack Lotten för den roligaste kalendern!

Anna B

Och som en eftergift till språkpolisen vill jag ändra till "medium" i min förra kommentar

Lotten Bergman

I care! Tack för rättelsen! Det är en jätteskillnad på år! Om han är född 1958 så är han ju bara sex år äldre än jag och har hunnit med mer än jag någonsin kommer att mäkta med på mina återstående 40 år, vilket ju är nedslående.

Jag korrar!

(Jag fattade inte Al-bom, Görel, utan försökte få ihop det med Ahlgrens bilar. Kottarna och skottarna blev för svåra -- men skidskyttet såg jag!)

Lotten Bergman

Nu ska jag hela dagen försöka hitta en god flottyrfloskel, Anna.

... Jomen vänta, den där om stökigt inre och stökigt skrivbord och att sådana personer är kreativa?

(Mhm, identifierade mig med stöket.)

Patrik (Griskindspatrik alltså)

Ha, ha, aldrig hört talas om. Och inte fick jag nån t-shirt heller. Lika bra jag lägger av.

PK

Mina skotska ledtrådar var givetvis rena villospår. Hoppas att någon blev lurad. Jag hade aldrig någon susning och har det fortfarande inte. Jag trodde inte ens själv på Maria Gripe.

Lotten Bergman

Jag tror att jag ska hyra in dig som båsförvirrare när det är för enkelt, PK.

godiva

Nä nä, nu har du fel, Lotten! Jag lyckades till slut lista ut att det var "Det susar i säven" av den skotske författaren Kenneth Graham, och dialogen begicks mellan den skrytsamme Paddan och den poetiske Mullvaden. Historien om Paddeborg är tydligen en teaterklassiker. Att många döper sina katter till Kenneth (Eller Kennet) hittade jag dock inte belägg för på Wikipedia, men folk gör ju som folk vill ; -)

Lotten Bergman

Naturligtvis var det "Det susar i säven" egentligen!

Smultronblomman

Inte en susning!! På sätt och vis skönt att inte behöva säga "Aaargh, var det den!! Det borde jag kommit på!
ALS:en var det närmaste. Var inne på Eminem och hans alter ego Slim. I en video är det en kille som heter Stan som skriver till Slim som aldrig svarar. Till slut ta Stan sitt och sin gravida flickväns liv... Men det stämde liksom inte.
Nya tag idag!!

Lotten Bergman

That's the spirit, Smultronblomman!

Béatrice Karjalainen

Jamen åh så skönt att det var någon jag aldrig någonsin hört talas om då känns det inte lika jobbigt att jag inte fattade något.

godiva

: -)

Orangeluvan

Jag bryr mig bara om väsentligheterna. Har mannen i fråga gäddhäng och rakade armhålor på sista bilden? Är han då i själva verket en kvinna?

Lotten Bergman

Söstra mi, Orangeluvan: du tänker precis som jag.

Pysseliten

Ojoj, jag ligger efter med läsandet och borde verkligen ta ledigt från jobbet, så jag får tid för väsentligheterna (julkalenderbloggen) i livet!

The comments to this entry are closed.

Gissa bloggarens identitet!

  • Gissa i kommentarerna! Jag härmar olika skribenter varje dag. Någon svår, någon lätt. Någon död, någon levande. Väldigt många finlurliga. Och finurliga. Välkommen att gissa vems blogg du kikar in i genom att skriva en kommentar! En person per dag vinner något utan att det kostar annat än tankemöda.