« Facit till Julkalendern 5 december 2010 | Main | Facit till Julkalendern 7 december 2010 »

den 7 december 2010

Comments

Håkan (hakke)

Härlig dam! När jag var liten så närde jag en dröm om att bli en bättre konsumentupplysare (och folkbildare) än Ria Wägner. Jag har en bit kvar, kan man säga. Jag får väl börja nyttja ärmlösa plagg, vid min ålder, så kommer kanske resten av sig själv.

bengt

Yes! Rätt av mig. Fast alla andra hjälpte till.

Kusinkusin

Tänk om ärmar eller oärmar har med DRT att göra.

Ö-helena

Men översättningsfelet då? Det där med semolina. Vad syftade det på? Jag googlade nästan ihjäl mig efter det i går.

den blyga

de gamla reseskildringar som Ria skrev
MEN
Den verkliga gurun när det gäller reseskildringar var Ellen Rydelius, Rias mamma. Hennes Rom på 8 dagar som utkom 1951 var OVÄRDERLIG när jag var där 1953!

Ökenråttan

(Ma)Rias mor skrev även Paris på 8 dagar. Jag har 1949 år upplaga och nej: jag har inte själv köpt den. SÅ gamla är vi inte, Agneta! Den skildrar en längst för svunnen tid. Hör bara: Man kunde knalla in till De Stora Modehusen och be att få se kollektionen. Då fick man slå sej ned i salongen och så kom husets mannekänger trippande och visade vad säsongen hade att bjuda. Sen var det bara att välja ... Haute couture var inte billigare på den tiden än nu, så man fick väl rädda sej ut med att mumla att man måste höra med sin man först.

Görel

Tänka sig! Det här jag ju säkert listat ut om jag haft tid igår, jag hör ju till den ålderskategorin som faktiskt sett tvärtomvinkningen i svartvitt.

Men så är det, ibland måste livet gå före till och med en Lottens julkalender. (Snyft)

Patr (Griskindspatrik alltså)

Såja, tillbaka. Skönt. Mina subtila antydningar måste vara i världsklass när inte ens Lotten märker att jag refererar till Julia Child, om än negerande, långt före skrytlisa.

Molo

Träffar ofta på ria i korsord. När jag gogglade hamnade jag på Svenska kokboksförfattare. Där fanns i mitt tycke en mycket intressant kvinna Anna Maria Rückersköld. Kanske kan jag lära mig länka så småningom.
Snöa inte in på kalendern idag sa min man och försvann.

Lotten Bergman

Jojojojoooo, Griskindspatrik, det såg jag visst! "Inte en barnlek" skrev du!

Jag förstår lite hur Översättarhelena känner sig, förresten. Nämen va, har jag googlat i onödan? liksom ... cul-de-sac! Nejdå, klart du inte har gjort det i onödan, nu kan du ju allt om konstiga mjölsorter och dess kärnor.

Malinka

Ria Wägner och baklängesvinkningen är ett starkt men inte så utförligt barndomsminne, tittade nog med mormor. Den där sortens minne som är mer känsla än innehåll, så det hjälpte ju inte mycket för HB-jakt.

Patrik (Griskindspatrik alltså)

Måste bli mer kryptisk.

Örjan

Televinken var samtida med Ria i TV. Men det kunde ju även ha varit en ledtråd.

Agneta

»Paris på 8 dagar« skrev Ellen Rydelius tillsammans med dottern Ria.Den kom ut 1955. Kanske hade Ellen gett ut en egen Parisbok dessfrinnan. Sigge Hommerbergs »Om ni reser till Paris» i tredje upplagan från 1956 finns i vår bokhylla. Införskaffad av min man i hans ungdom. Vår senaste Parisguide, tryckt 1999, inköpte jag 2000, den heter kort och gott »PARIS« och ingår i »FÖRSTA KLASS 1KL. RESEGUIDER«. Den var faktiskt riktigt bra och användbar och går att läsa i även när som helst.Ursprunget är engelskt och deras slogan är »Guiderna som visar dig allt andra bara beskriver«. Med andra ord innehåller guiden ett riktigt bra bildmaterial.

The comments to this entry are closed.

Gissa bloggarens identitet!