« Facit till Julkalendern 7 december 2010 | Main | Facit till Julkalendern 9 december 2010 »

den 9 december 2010

Comments

Ökenråttan

Ja, detta säjer ju allt om min intellektuella status. Jag gissade på Blåsippan ute i backarna står - tre verser och allting - fast jag var lite osäker på om blåsippor är dyslektiska som regel. Gonatt.

Håkan (hakke)

En till Anna? Vilket scoop.

För övrigt har jag för mig att jag hört att Nobelpriset i fysik 1921 sköts upp och tilldelades Einstein i efterhand 1922, men att han i själva verket mottog priset 1923. Förvirrande ordning på årtalen där, men som redan Alexander Dumas d.ä. sade: allting är relativt!

Agneta

Det tog tid innan jag fattade galoppen i dag, men till slut var jag säker.

(Lotten – det rä fel i facitlänken på kalendersidan.)

Håkan (hakke)

Alexander ska naturligtvis vara Alexandre, såvida man inte lider av strephosmyboli förstås.

Dina

Grattis till ännu en Anna! Tror jag skall döpa om mig.

Ö-helena

Vad fint att själva betygen har hamnat på sniskan i förhållande till namnen på skolämnena - det har förstås med universums krökning att göra.

Görel

Oj. Så fel jag hade.

Anna-Karin (aka A-K)

Idag, den 9:e, har Anna namnsdag... och jag kommer hädanefter att skriva Anna-Karin istället för A-K för att öka chanserna.

Örjan

Färklaringar mina ledtrådar
- ej mottagit priset (pga Japanresa)
-Liseberg (där hölls föreläsning)
-Yahoo Serious ( Regissör av Young Einstein)
-Grand Danois (Ulmerdogg- född i Ulm)
-Niels Bohr (Nobelpris-22)
-visa tungan?- (berömd bild på AE)
-motorcykel med sidovagn (mc2)

Lotten Bergman

Anna har namnsdag? Hjälp! Det där plommonstopet lever sitt eget liv.

(Och att betygen hamnade på sniskan var ju inte alls fint. Kanske lite skrivmaskinsaktigt. Men vi säger väl att det är krökningen som är orsaken till allt?)

godiva

Men åh! Va smarta alla är. Jag måste skärpa mig omgående!

Roligt facit också, med fruarna, hade jag inte en aaning om. Heller.

Lotten Bergman

Du har helt rätt angående 21-22-23-Nobelpriserna, hakke. Tänk sicken röra det var på den tiden med inställda Vasalopp, flyttade OS och jag vet inte allt.

Tiden var förvriden.

Ö-helena

Ska förresten be att få informera om att jag heter Anna i andranamn.

Håkan (hakke)

Jag heter faktiskt Anna i tredje namn. Eller ja, jag har ju bara två förnamn i dopbeviset, men därmed inte bevisat att Anna inte skulle vara mitt relativt sannolika tredje namn. Alternativt Lo, det är också fint, även om det inte renderat några HB-tröjor än.

Och när man krökar coh blir lite på sniskan (eller "på pickalurven" som Hasse skulle ha sagt) så brukar betygen faktiskt bli lite lägre på ena kanten. Oftast vårkanten.

godiva

ö-h:-)

Kom just att tänka på att min farmor hette Anna.

(skrap, skrap med hoven, vitstrumpad)

Dina

Haha, min katt heter Anna. Borde väl hjälpa. Och att mitt mellannamn är Anna med H i början?

Anna

Alla Annor är välkomna att gå med i Det Världsomspännande Anna-Nätet, WWAW. Vi planerar att ta över den 9 december 2012. Resistance is futile.

PK

Men jag gissade ju på Abbe redan för flera dagar sen ju. Dessutom heter en av mina döttrar, min fru, min mor, min mormor, min frus mormor osv Anna. Given tröja imorgon?

HeMo

Tjohoo. vad roligt att ha rätt. Då gör det inte så mycket att man inte vinner. Och jag heter förresten Anita i andranamn, ökar chanserna att vinna då?

Patrik (Griskindspatrik alltså)

Det var ju synd att jag aldrig gissade på Albert även om hans namn flög förbi ett par gånger. Borde kollat hans relation till strumpor.

Tyckte du lade ut fina små krokar från både Lennon och McCartney-hållet.

Lotten Bergman

Kära Annor!

Jag har nu med plommonstopet talat allvar och han (jodå, det är en man) håller helt med om att ickeannor bör kvoteras in – men bara om de på något sätt har en någorlunda nära relation till en Anna. Det är en kompromiss och han är inte glad.

Orsaken till hans buttra attityd vet jag inte, men han anser tydligen att jag inte utnyttjar honom och hans potential tillräckligt mycket sedan jag köpte konkurrenten i London i våras.

Lotten Bergman

Själv har jag inte några Annor i släkten! Vänta, en kusin som heter Anna-Brita? Räknas den ingifta fastern som heter Aina?

Görel

Men var det inte många som funderade på Staffan Westerberg? Tycker det var många som var "vilse" och "lost" och så där. Men jag gjorde bara några nedslag i kommentarsbåset p.g.a. brådskande översättning så det kanske bara var villfarelser.

Dieva

Jag var helt ute och cyklade. Hade uppenbarligen behövt prioritera boken om Einstein som står och samlar damm i bokhyllan.

Nu måste jag lämna in en ansökan till Skatteverket om nytt namn ...

Luna

Härligt! Örjan och jag, vilket team! Dessutom har även jag namnsdag så förr eller senare måste jag dras ur hatten som en lycklig kanin.

Örjan

@Luna Tack hälsningen!
Kul att kunna skriva många korrekta men kryptiska svar. Zkops energi gav mig ingången. Sicken tillfällighet med NB och ulmerdoggen.

luna

Fast nu var jag kanske för kryptisk. "Dessutom har även jag namnsdag" - kanske borde lägga till vilken dag? Jag menar, de flesta har ju namnsdag, typ. Idag är det i alla fall.

ZKOP

Här i facitbåset är det debriefing efter dagens vedermödor ser jag. EFTERTEXT.

@Örjan Jag var formell redan i mitt första inlägg när jag skrev om en formel (Och då menade jag inte abrakadabra). "Varibabler", "utsagor" ... ändå fattade jag inte vad du menade med motorcykeln med sidovagn. Aha! MC2

Julkalenderns bås är som en kinesisk ask – när en gåta löst uppenbarar sig nya i de andras kommentarer.

Här passar massor av de citat som tillskrivs Einstein, t ex;
"Det gåtfulla är det mest upphöjda vi kan hoppas få erfara. Det är källan till all sann konst och vetenskap."

Julkalendern är det mest upphöjda vi kan hoppas få erfara!

Pysseliten

Åhhh, vilken underbar HB!!! Kan det inte vara fler helgdagar före jul så man kan lägga mer krut på sina gissningar? Jag känner på mig att jag hade knäckt den om det bara hade varit lördag. (Ungefär som att säga att man ska få Nobelpriset, så där är jag väl kanske lite lik HB ändå!)

malmöanna

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!
Världens bästa morgonklapp! Hurra! Eller namnsdagsklapp, om jag hade haft dator igår... : )

The comments to this entry are closed.

Gissa bloggarens identitet!

  • Gissa i kommentarerna! Jag härmar olika skribenter varje dag. Någon svår, någon lätt. Någon död, någon levande. Väldigt många finlurliga. Och finurliga. Välkommen att gissa vems blogg du kikar in i genom att skriva en kommentar! En person per dag vinner något utan att det kostar annat än tankemöda.