« Facit till Julkalendern 8 december 2010 | Main | Facit till Julkalendern 10 december 2010 »

den 10 december 2010

Comments

Béatrice Karjalainen

Nämen en HB jag tom pratat med. Träffade henne i Ume på Littfest i våras. Vi satt dessutom i samma panel där det ryktas att hon tvingade sig in för att hämnas på en dålig recension av en journalist som oxå satt i panelen.

Luna

Ja, eftersom jag faktiskt tog den här direkt, utan stöttning, hängslen och kryckor och det var första gången i år, så kan jag lika gärna hävda att jag var först med rätt lösning också! Först! Först!!

Görel

Ack! Inte heller idag (igår) blev det ordentligt gissat. Men jag vill nämna två mästerverk av denna kvinna:

- Köttvars trollformler
och
- Jul på Näsbrännan eller skuggan av en gris

De där gravböckerna är heller inte så pjåkiga.

Lotten Bergman

Nu skrev jag in att du var först, Luna!

(Om man vill överklaga ska det göras inom två veckor i tre exemplar till den djefla mannen eftersom han måste dras in i Julkalendersvängen. Han läser inte ens facit! Upprörande!)

Agneta

Den danske chokladfabrikanten ville ha ett italienskt namn till sin fabrik och letade bland namn och fann Katarina Mazettis anfader Augstinus Mazetti och tog helt sonika det namnet. Därom förtäljer Katarina på sin webbplats.

godiva

Nämen va faan. Vad hände med Ernst Rolf? Grabben med choklad i? Han tog ju Rolfexpressen ut i det blå (Arlanda).

Ja ja. Jag har fått läsa om honom i alla fall. Hur ett misslyckat självmordsförsök kan leda till ens död.

Men vänta, nu måste jag googla förra årets kalender. Det känns bekant.

Lotten Bergman

Oj, Agneta -- då hade en snubbe som jag hörde på en snutt på Youtube helt fel angående namnet.

Ändrar!

Örjan

Lödtråd från LisaFW.Som få tog.
Tänk om jag googlat på Löddeköping + Winbladh, isf bara Löddeköping. Då hade jag ju fått ett bra förslag, och kunnat spela Allan.

Sanna

Ja, ja, ja! En halv t-shirt till. Eller är det en hel. Blir det en och en halv???

LisaFW

Guuud! Ett facit som handlar nästan bara om mig, nu kan jag dö lycklig om än t-shirtlös. Nåja, lite om HB var det ju också.


Skulle dock tippa på att det var PAnnkA som var först 09.11.

Pysseliten

Jamenvisst! "Säg en författare med initialerna K.M.", var det sista jag sa till Karlsloken innan jag somnade igår.

Dammråttan

NÄMEN! Vad hände med Allen Ginsbergs pojkvän då? Han har ju varit med i en film som heter "Good Morning Mr Orwell" Fast det var ju det jag anade, att jag var ute och snedseglade. Men erkänn att det passade in rätt bra med en massa djur i alla fall. Det var det där med choklad och kärlek då, det kändes ju inte direkt orwellskt, hur jag än vred och vände på det.

Dieva

Äsch, då.
Har inte läst något av henne och inte sett någon film, inte konstigt att det inte ringde någon klocka.
Nya tag!

Ökenråttan

Nu går det bara utför! Efter att ha fått känna mej duktig i nån vecka gissar jag nu och allt blir så fel. Blåsippan när det är professor Ensten och P O Enquist (P o e.) när det var damen Mazetti - som jag ändå både läst och hört. Hon är världens roligaste talare.

Ö-helena

Nämen, det fattade jag inte på hela dagen. Tror fortfarande inte jag fattar det riktigt. (Trots att även jag har träffat henne, fast det var väldigt länge sen.)

Lotten Bergman

Stackars Ökenråttan. Jag förstod att du var och sniffade på Enquist via Poe (där jag gillar den senare mycket, mycket mer).

Lotten Bergman

Ok, nu ska jag förklara Ginsbergs pojkvän. (Det är en s.k. fjäder i hatten-ledtråd. Man kan inte hitta den förrän man har kommit på HB, men då får man liksom vatten på sin kvarn. Kanske är det en vatten på sin kvarn-ledtråd jag menar.)

I boken "Mitt liv som pingvin" åker karaktärerna på kryssning och båten heter M/S Orlovsky. Ginsbergs pojkvän hette Peter Orlovsky.

Mer:

TV-Rederiets båt hette Freja liksom Mazettis radioprogram.

Den som uppfann radiosonden hette Pavel Molchanov och det finns en båt som heter "Professor Molchanov" som har ett systerfartyg som heter "Professor Multanovkiy", som är den båt som Katarina Mazetti åkte på kryssning med när hon blev inspirerad till att skriva boken. (Eller om hon kom på att hon skulle skriva en bok i kryssningsmiljö och därför åkte på researchresa kanske?)

Molo

Med facit i hand var det solklara ledtrådar. Men goggeltrippen var underhållande.

Kronfrun

Heja Blekinge!

PK

Tack för förtroendet LisaFW (ja, chokerande nog så är det faktiskt jag som gömmer mej bakom signaturen PAnnKa)men jag är rädd för att jag gissade på Woody Allen. Wood, trä trälig text osv.
Det här är ju hopplöst, jag tror att jag får återgå till att gissa på Dan Brown.

Johanna (jovana)

Wow, jag gissade rätt. Fast en dag försent då ...

Luna

Först! Föööörst! Hahahaha!!!!

Håkan (-na) ((hakke))

Men åh, vad jag älskar dig, kära gamla plommonstop! (Jättekära och jättegamla, om vi ska vara ärliga.) Fast jag måste bekänna en sak, eller två: jag har ingen som helst koll på gårdagens HB Cloetta Mazetti, och desvärre var det lögn att jag heter Anna i tredje namn. Jag har tyvärr bara två förnamn.

Fan vad glad jag är. Hurra för plommonstopet!

The comments to this entry are closed.

Gissa bloggarens identitet!

  • Gissa i kommentarerna! Jag härmar olika skribenter varje dag. Någon svår, någon lätt. Någon död, någon levande. Väldigt många finlurliga. Och finurliga. Välkommen att gissa vems blogg du kikar in i genom att skriva en kommentar! En person per dag vinner något utan att det kostar annat än tankemöda.